Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
5 grunner til å velge spiler

5 grunner til å velge spiler

Enkel oppgradering som gjør hjemmet lunt, personlig og bedrer romakustikk.

Hva er spileplater?
De siste årene har mange hatt mer tid hjemme, og oppussing og interiør har vært i fokus for mange. Å gi hjemmet en fornyelse trenger hverken å koste skjorta eller å være omfattende. Derfor har spileplater blitt en favoritt for deg som ønsker en rask oppgradering du fint klarer å utføre selv! Spileplater er trelister som er ferdig montert på en bakplate. Trespilene kommer i flere farger og utførelser, så her kan du enkelt finne spilene som passer ditt interiør. De siste årere har spiler blitt utrolig populært i Norge. Spesielt på sosiale medier som Instagram bugner det av spennende løsninger med spiler på både vegg, detaljer i interiør og skapfronter. Spileplater kan brukes på både vegger og tak, og det er også mulig å bruke utenfor våtsonen på baderommet.

Modellen Light Oak skaper et lyst og skandinavisk uttrykk som passer alle interiørstiler.

1. Lun, skandinavisk stemning
Treverk skaper en lun og naturlig stemning i rommet, akkurat slik vi liker det i Norden. Naturlige materialer og kvalitet skaper en rolig og avslappende atmosfære i hjemmet. Derfor er spileplater en spennende kontrast til malte, slette flater. Er du som nordmenn flest og liker et nøytralt og tidløst helhetsinntrykk, men fortsatt ønsker det lunt og personlig? Da er spiler supert å bruke for å myke opp uttrykket. Og om du synes det er vanskelig å innrede med farger, så vil også spiler gi et løft til interiøret med sine naturlige farger i treverket. En av de mest populære spilene våre er Light Oak med sitt lyse og nøytrale uttrykk som passer til alle interiørstiler. 

Et rom som vi ser mer bruk av spiler er også baderommet. Mange synes det enten er vanskelig å kombinere ulike fliser, eller synes at samme flis blir kjedelig å bruke på både gulv og vegg. Spiler vil da gi en flott kontrast til rommet! De passer like godt om du liker det mørkt og dempet eller lyst og luftig. Hva med å velge spileplate bak baderomsmøbelet og speil for å skape hovedfokus i rommet? Pass allikevel på at spilene ikke er i kontakt med dusj og våtsonen. Utforsk våre utvalgte spiler som er tilpasset til baderommet.

De lune og nøytrale flisene Zermatt Natural 80x80 Rectified får et stramt og maskulint uttrykk i kombinasjon med spileplatene Black Oak.

2. Blikkfang
Har du lagt merke til at interiøreksperter noen ganger velger en kontrastfarge på en av veggene? Fokuspunkt og blikkfang i rommet er et viktig grunnprinsipp når du innreder. Og ved bruk av kontraster kan du skape nettopp dette. Siden veggene utgjør store deler av et rom, så er det også de som du lettest kan skape blikkfang med. Derfor kan spilevegg være et spennende alternativ til malt eller tapetsert kontrastvegg. I tillegg skaper spilene en tredimensjonal effekt som gir liv på veggen. Eller hva med å sette søkelys på taket med spiler? Da kan belysning skjules bedre og få et mer skreddersydd uttrykk. 

Tips: Om du ønsker en spilevegg bak et møbel som seng eller sofa, så er det faktisk bedre å ha den forskjøvet mot enten høyre eller venstre. Dette gir en mer naturlig flyt, og ikke så strengt og dominerende uttrykk.

Sett fokus på taket! Her kamufleres downlights i spilene og skaper en spennende detalj.

3. Skap soner i rommet
Visste du at når rommet innredes i soner så gir det en større romfølelse? Det er lett å tenke at møbler i grupper skaper en sone, men faktisk så kan også overflatene i rommet være med på definere en sone. Spilevegger er derfor en effektiv romdeler. Du kan for eksempel dekorere veggen i et hjørne med spiler for å skape følelsen av å ha et rom i rommet. Det skaper de perfekte rammene for et hyggelig lesehjørne. I tillegg kan det være med på å myke opp et stramt og minimalistisk uttrykk.

4. Lyddempende
En annen betegnelse for spileplater er akustikkpanel. I tillegg til sine estetiske egenskaper, så er spileplater perfekt for akustikk i rommet. Harde materialer som glass, stål og betong reflekterer lyden i rommet og gir dårlig akustikk og etterklang. I likhet med tekstiler som gardiner og tepper, så bedrer spileplater akustikk og klang. Om du har hjemmekontor eller lydstudio så er spileplater en rimelig måte å skape gode lydforhold.

5. DIY prosjekt
Om du er kreativ og liker å skape egne løsninger, så er spiler et spennende materiale å jobbe med. Hva med å lage en sengegavl, kle inn en kjøkkenøy eller som bakvegg på en knaggrekke i entréen? Med søkeord «spilevegg» eller den engelske betegnelsen «slat wall» på inspirasjonskanaler som Pinterest eller Instagram, så finner du mengder av smarte løsninger.  
 

Hva med en sengegavl av spiler? Dette gir soverommet et lunt og hyggelig uttrykk.

Fikk du noen gode ideer? Ta en titt nærmere på vårt spennende utvalg av spileplater her.

Lenker
Min side