Til toppen

Fliser

Sorter Anbefalte

Statuario Plus 60x120 Rectified

Statuario Plus er en storformatflis på 60x120 cm i lyst carrara-marmorert mønster av typen Statuario. Flisen er en porcelanatoflis, overflaten er glasert og deretter høyglanspolert.
101030495
519,90 359,90  pr m2 31 %

-Pietra Moda Grey 33x33

Pietra Moda Grey 33x33 er en glasert porcelanatoflis i størrelsen 33x33 cm. Flisen har en slett, matt overflate med en spennende imitasjon av stein i gråtoner. Flisen har avrundede kanter.
101030441
259,90  pr m2

-Pietra Moda Silver 33x33

Pietra Moda Silver 33x33 er en moderne gulvflis i formatet 33x33. Flisen har en slett matt overflate med en spennende imitasjon av betong/stein i lyse gråtoner på en lys grå flate.
101030440
259,90  pr m2

Granite White 33x66 cm Flis

Granite White er en rettskåret porcelanato flis i formatet 33x66. Den har en matt, strukturert overflate, lik en børstet og flambert granitt. Flisen er utrolig naturtro, og selv trente øyne vil få problemer med å skille denne fra en ekte granitt.
101030419
369,90  pr m2

-Evoque Carthusian 25x25

Evoque Carthusian 25x25 er en glasert porcelanatoflis i størrelsen 25x25 cm. Flisen har en matt overflate, med flerfarget mønster. Mønsteret på flisen har et historisk preg over seg.
101030418
389,90  pr m2

-Arte Grey 25x25

Arte Grey 25x25 er en moderne gulvflis i det tidløse formatet 25x25. Flisen har en matt slett overflate med spennende marokkanskinspirert mønster på en lys flate.
101030417
469,90  pr m2

-Chester Silver Modular

Chester Silver Modular er en glasert porcelanatoflis i størrelsene 25x25, 25x50 & 50x50 cm. Disse modulene kommer i samme pakke, og er ikke mulig å kjøpe hver for seg.
101030416
499,90  pr m2

Eivissa Carbon Roca 30x60 Rectified

Eivissa Carbon Roca er en moderne gulvflis på 30x60 cm. Overflaten på flisen er matt og har en skiferstruktur med varierte gråtoner på en mørk grå flate.
101030412
399,90  pr m2

Tekno Taupe 30x60

Tekno Taupe 30x60 er en moderne porcelanatoflis i formatet 30x60. Flisen har en matt overflate og et betonginspirert fargespill i mørke bruntoner på en lysebrun overflate.
101030405
289,90  pr m2

Tekno Marengo 30x60

Tekno Marengo 30x60 er en moderne porcelanatoflis i formatet 30x60. Flisen har en slett, matt overflate og et betonginspirert fargespill i mellomgrå toner.
101030404
289,90  pr m2

Eivissa Berilio Lustre 30x60 Rectified

Eivissa Berilio Lustre 30x60 er en moderne porcelanatoflis på 30x60 cm. Flisen har en blankpolert overflate med mellomgrå toner på en lys grå flate.
101030402
399,90  pr m2

Eivissa Berilio Lustre 60x60 cm Gulvflis

Eivissa Berilio Lustre er en moderne gulvflis i 60x60. Flisen har en slett blank polert overflate med diffus fargestruktur i lyse gråtoner på en lys grå flate. Gulvflisen har en trendy overflate og solid slitestyrke, og vil skape en nøytral helhet med uendelige kombinasjonsmuligheter. Tykkelse 10 mm.
101030401
289,90  pr m2

Hos Right Price Tiles finner du et stort utvalg av fliser til alle anledninger. Vi fører kvalitetsfliser fra hele verden, og har gjort det siden 2005.

Right Price Tiles har butikker over hele landet, der du som kunde får hjelp og veiledning til ditt oppussings- og byggeprosjekt.

Vi sender ut flisprøver slik at du kan sitte i ro hjemme, drømme deg bort og planlegge nytt bad, gang, stue og uteområde.

Hvilke type fliser finnes ?

Det finnes mange kategorier av fliser, alle med sine spesifikke egenskaper. De mest brukte og kjente er keramiske fliser og porselensfliser. Keramiske fliser brennes på lavere temperaturer enn porselensfliser, og egner seg best til innebruk. Porselensfliser brennes på høyere temperaturer enn keramiske fliser, og har lavt vannoppsug. Dette gjør at de egner seg godt i våtsoner. 

De fleste porselensfliser er frostsikre.

I tillegg til de ovennevnte, finner du også en tredje type; naturstein. I denne kategorien finner du materialer som skifer, granitt og marmor.

Du finner mange kategorier innenfor de ovennevnte hovedkategoriene, f.eks. mosaikkfliser, som kommer både produsert som keramisk flis, glassmosaikk, natursteinsmosaikk og som porselensmosaikk.
 

Hvordan velge riktig flis?

Valg av riktig flis er ofte en kombinasjon av smak og behag samt hva som er mest praktisk. Store fliser gir følelsen av stort rom, og kan fint brukes på små rom for å "utvide" rommet.

I dusjområder og steder med mye fall i gulvet, velger de fleste å bruke mindre fliser som mosaikkfliser.

Mørke fliser gir en mindre romfølelse mens lyse fliser gir følelsen av et større rom.

Forskjellen på glaserte og uglaserte fliser

Glaserte fliser har mer variasjon i fargeutvalg og struktur enn uglaserte. Glaserte fliser kan brukes på gulv og vegg, avhengig av produksjonsprosess. Dobbeltbrente fliser (bicottura) er fliser som er behandlet og glasert i to omganger og egner seg kun til vegg. Glaserte monocottura og porcelanatofliser egner seg både til gulv og vegg.

 

Porcelanatofliser

Porcelanato-fliser, også kalt gjennombrente fliser eller porselensfliser, brennes ved høy temperatur. Porselensfliser lages av mer finkornet leire enn keramiske fliser. På grunn av produksjonsprosessen og råmaterialet, har flisen gode tekniske egenskaper som lavt vannoppsug, høy slitestyrke, ripefasthet og kjemikalieresistens.

For at en flis skal kunne betegnes som porselensflis, må den ha et vannoppsug mindre enn 0,5%.

De fleste porselensfliser er frostsikre.

Frostsikre fliser

Fliser som eksponeres for vann og frost, som i arealer utendørs eller i fryse og kjølerom, må være frostbestandige. De fleste porselensfliser og naturstein er frostsikre. 

De fleste av våre fliser er porcelanatofliser. 

Storformatfliser

Storformatfliser er fliser som er større enn 60x60 cm. I dag er et mye brukt format 60x120 cm., men du får dem i formater helt opptil 120x240 cm. Storformatfliser kommer både som keramisk flis (best egnet til innebruk) og porcelanatofliser. De fleste storformatfliser er porselensfliser, som egner seg til både gulv og vegg, inne og ute.

Storformatfliser kan brukes på alle flater, fra små til store flater. Vær oppmerksom på at jo større flisen er, jo viktigere er det at underlaget er jevnt.For de helt største flisene (120 cm.x240 cm.), håndteres disse på en litt annen måte enn andre fliser. Det enkleste er å bruke sugekopper for å løfte dem på plass.

Mosaikkfliser

Mosaikkfliser er fliser som er delt opp i mindre ruter. De fleste mosaikkfliser kommer på brett. Mosaikkflisene kommer i mange forskjellige materialer; glassmosaikk, porselensmosaikk, keramisk mosaikk og natursteinsmosaikk. Typiske bruksområder for mosaikkfliser er på kjøkkenvegger og i områder der det er mye fall, f.eks. i dusjområder. Mange av våre mosaikkfliser er lagd som komplement til større typer fliser, men de kan også brukes separat.

Flisheller

Flisheller er robuste fliser som er frostsikre og som ofte er 2 cm. tykke. Flisene er beregnet primært til utebruk, men kan også brukes inne. Flishellene kan legges enten rett på underlaget, i støpemasse eller på justerbare ben

Betong-inspirerte fliser

Betong-inspirerte fliser har vært i trendbildet i mange år. Vi tror at dette vil holde seg i mange år, og har derfor et stort utvalg betong-fliser. 

De fleste betongfliser er porselensfliser, dvs. gjennombrente, meget slitesterke og kan brukes ute og inne.

Noen av betongflisene er terrazzo-inspirerte. Terrazzo, også kalt kunstbetong eller kunststein, har sin opprinnelse i Italia, og fremstilles av sement, vann, knust naturstein og pigmenter. Alle våre terrazzofliser er porselensfliser.

Marmor-inspirerte fliser

Marmor har vært blant de mest brukte typer fliser i mange hundre år. Originalt har dette vært naturstein, med naturlige variasjoner i steinen. Senere tids produksjonsteknologi har gjort at man kan fremstille marmorfliser som er nesten like varierte som naturstein. 

De fleste av våre marmor-inspirerte fliser er porcelanatofliser. Dette betyr høy slitestyrke og lite vedlikehold, i motsetning til naturstein, som krever vedlikehold. 

Parkettfliser

Fliser som er en imitasjon av tre og parkett, gjerne kalt parkettfliser, er populært og mye brukt i stuer, på soverom, bad, gang og uteområdet. Parkettflisene kommer i forskjellige størrelser og farger, og gir inntrykk av ekte parkett, med den ekstra fordelen at flisene er mer slitesterke. 

Kjøkkenfliser

Tradisjonelt har mosaikkfliser og mindre fliser vært brukt på kjøkkenet, spesielt på kjøkkenvegger og benkeplater. Slik er det fortsatt, og vi har derfor et stort utvalg tradisjonelle kjøkkenfliser i mange farger og formater. Mange velger også å bruke disse flisene på vegg på badet. Vær oppmerksom på at noen typiske kjøkkenfliser ikke egner seg i våtsonen på bad.

Baderomsfliser

Baderomsfliser i sin tradisjonelle form har typisk vært dobbeltbrente fliser på vegg, og engangsbrente fliser på gulv. Grunnen til dette skillet har med hvordan flisene er produsert og deres tekniske egenskaper: Veggflisene har vært dobbeltbrente, og gulvflisene brent 1 gang. Vannoppsuget avhenger av produksjonsprosessen, typisk har dobbeltbrente fliser vannopsug mellom 6% og 15% og brukes utenom våtsonen. Fliser brent 1 gang har vannoppsug større enn 0,5% og mindre enn 6%. 

I dag produseres de fleste fliser som porcelanatofliser. Dette materialet har vannoppsug under 0,5%, er slitesterke, vedlikeholdsfrie og de fleste av dem er frostsikre og kan brukes ute i Norge. 

Historiske / marokkanske fliser

Fliser med historiske mønstre har vært i vinden en stund. Mange bruker også betegnelsen marokkanske fliser om denne typen. Flisen brukes typisk i gang og på kjøkkengulv. Denne typen vil du også ofte finne på restauranter i Norge. 

Noen eksempler på historiske fliser:

Brescia Grey 22,5x22,5

Arte Grey 25x25

Brindisi Grey 22,5x22,5

Naturstein

Naturstein gir et tidløst og eksklusivt inntrykk. Steinen er ikke tilsatt farge eller glasur, noe som gir den naturlige og unike variasjonen i hver stein.

Husk at all naturstein bør behandles - spør oss gjerne om råd.

Definisjoner

Det finnes mange definisjoner og egenskaper på fliser. Under finner du noen av de viktigste:

PEI

PEI-verdi er en måleskala for for slitasjestyrken til glasuren på flisen. Verdien måles ut fra antall rotasjoner inntil slitasje som kan registreres visuelt.

Inndelingen er gradert fra 1 til 5 og hver verdi representerer en holdbarhet til å motstå mer og mer krevende trafikk.

Inndelingen er som følger: 

BETEGNELSE SLITESTYRKE ANVENDELSE
Gruppe 1 Veggfliser Kun vegg
Gruppe 2 Lett trafikk Baderom i privatbolig
Gruppe 3 Middels trafkk Hele privatboiligen, unntatt kjøkken og bad
Gruppe 4 Høy trafikk Hele privatboligen, kontorer og restauranter
Gruppe 5 Meget høy trafikk Hele privatboligen, offentlige rom og uterom
Uglaserte Meget høy trafikk Hele privatboligen, offentlige rom og uterom