Til innholdet
Til toppen

Addalight Storformatlim 15Kg

201010125
Kampanje
Prisjakt
pr stk
Butikk symbol
Varen er på lager i 14 av 14 butikker.
Se beholdning og velg Klikk&Hent
for å plukke opp bestillingen i din nærmeste butikk.
Gratis opphenting i butikk
Legg i handlevogn

  • Hent i butikk
  • 30 dagers returrett
Addalight Storformat lim 15 kg sekk er en-komponent sementbasert flislim, som er fleksibelt, sigefritt, , støvredusert & plastforsterket. Lettlim som dekker tilsvarende 20kg standard lim. Lett å påføre med tannsparkel. Til alle typer fliser og naturstein. Spesielt godt egnet til storformatfliser.

Beskrivelse

Bruksområde
Inne, ute, vegg, gulv, våtrom og varmegulv. For montering av store fliser, limtegl, panelstein, skifer, klinker og fasadesteiner. Er også egnet som sparkel i 210 mm tykkelse.

Underlag
Spesielt anvendelig ved liming til betong, mur, avrettingsmasse, lettklinkerblokker, puss, gipsplater og keramiske fliser. 

En forutsetning for et godt resultat er grunning/priming av underlaget med ADDA TOPFLEX grunning, korrekt blandingsforhold, bruk av riktig tannsparkel (3-10 mm) og en temperatur over +6 oC

Forarbeid
Underlaget skal være rent og uten fett og støv. Gipsplater og gamle fliser skal grunnes med TOPFLEX. Glatte flater bør rubbes med grovt sandpapir før grunning med TOPFLEX. Underlag av betong, mur, puss, mørtel og sparkel bør grunnes med TOPFLEX blandet 1:2 med vann. Grunningen skal være tørr før limpåføring. I våtrom skal våtromsnormens krav til fuktsperre og membran følges. Det skal brukes ADDA KOMBIFLEX eller KVIKKFLEX smøremembran. Membran skal normalt ikke dekkes med primer før liming. 

Blandingsforhold
Vannforbruket er ca 5 – 5,5 ltr. pr. 15 kg sekk. Pulveret helles i vannet under omrøring (3 min). La blandingen stå i ca. 3 min. før den røres opp igjen til en smidig konsistens (30 sek). Lim som har begynt å stivne må ikke blandes med mer vann. 

Vernetiltak
Benytt vernehansker/verneklær/vernebriller/ansiktsskjerm. Unngå kontakt med øynene. Se sikkerhetsdatablad for mer informasjon. 

Påføring
Påfør AddaLIGHT STORFORMATLIM på underlaget med en tannsparkel. Bruk en sparkel  som sikrer at limet spres godt på baksiden av flisene, og er egnet til størrelsen på  flisene. For å sikre en god heft til underlaget kan først et tynt lag av AddaLIGHT STORFORMATLIM trekkes ut med den rette siden av sparkelen før den ønskede mengden lim legges på (se tabell for forbruk og tannsparkler). Overflaten må ikke være skinntørket.  Flisen presses og vris på plass slik at full vedheft oppnås. Vær oppmerksom på at  høye temperaturer eller sterkt sugende underlag vil redusere åpentiden til limet.  Skulle limet danne skinn skal det ikke fuktes med vann. Limet trekkes da ut på ny,  slik at overflaten blir fersk. Flisene settes med et godt trykk for å sikre en god dekning mellom lim og flis. Fliser installert med AddaLIGHT STORFORMATLIM vil være klare for lettere belastning etter 1 døgn, og gjennomherdet etter 14 dager. De må dessuten beskyttes  mot frost og sterk sol den første uken. 

Rengjøring
Søl fjernes umiddelbart med f.eks. svamp. Verktøy rengjøres umiddelbart med vann. Herdet masse fjernes mekanisk. 

Ventetid før etterarbeid med AddaLIGHT STORFORMATLIM (basert på +23 oC i luft/underlag): Fuging av fliser lagt på mur, puss og betongunderlag:   ca. 1 døgn* Fuging av fliser lagt på ikke-sugende underlag:    ca. 3 døgn* Herdetid før gulvvarme settes på:     ca. 14 dager* Vi anbefaler ADDA PERLEFUG, PROFFUG ELLER GROVFUG!

Vekt pr. enhet 15.0 kg
Produktlengde 0.0 mm
Produktbredde 0.0 mm
Produkt tykkelse 0.0 mm
Pakkelengde 0.0 mm
Pakkehøyde 0.0 mm