Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna

Aquablock membransystem TG 20803

Aquablock membransystem er en smøremembran for å brukes i våte rom innendørs. Dette systemet er komplett og har alle komponentene som trengs for å skape et sikkert våtrom. Komponentene inkluderer mansjetter og tettedetaljer, og disse er testet på Sintef sammen med membranen. Det er viktig å merke seg at dette produktet er Sintef-godkjent med godkjenningsnummer TG 20803, noe som gir trygghet og dokumentasjon. Link til SINTEF-godkjenning finner du her.

Monteringsanvisning finner du her. 

Systemet består av følgende komponenter

Det er enkelt å gjennomføre smøre membranen selv, og man trenger ikke å være fagmann eller ha et våtromsertifikat for å gjøre det. Det er imidlertid viktig å følge veiledninger, normer og krav nøye, og dokumentere arbeidet med bilder underveis. Du vil med dette oppnå et godkjent våtrom og være trygg på at du har tatt de nødvendige tiltakene for å beskytte mot fuktproblemer.

Når det gjelder forbruk av membran eller fuktsperre for å oppnå kravene i Norge, bør du bruke 1,1 kg/m2 på vegg (0,5 mm tykkelse) og 2,2 kg/m2 på gulv (1 mm tykkelse).


Preparering av underlag

Underlaget skal være rent og tørt før påføring. Større riss, skader og nedsenkning ved skruer skal sparkles på forhånd. Løse partikler samt fett og olje må fjernes fra underlaget. 
På underlaget skal det påføres 2 strøk grunning med Aquablock Vapour Barrier. Fuktinnholdet i betong skal ikke være over 85 % RF ved påføring av membranen.

Vanndampmotstand

Vegger og etasjeskillere der våtsonen vender mot uteklima eller mot rom som har ingen eller begrenset oppvarming, må ha innvendig vanndampmotstand sd ≥ 10 m. Aquablock membran brukt sammen med 2 strøk Aquablock Vapour Barrier tilfredsstiller anbefalt vanndampmotstand. I våtsoner på yttervegg må det ikke brukes plastfolie bak eventuell platekledning eller rupanel. Påføring av primer/fuktsperre og membran. 


På gulv påføres to strøk primer og to eller flere strøk membran til en total tykkelse av minimum 1 mm. For å oppnå dette kreves 2,2kg/m2. På vegg påføres 2 strøk Aquablock fuktsperre og to eller flere strøk membran til en total tykkelse av minimum 0,5 mm. For å oppnå dette kreves 2,2kg/m2.  Primer og membran skal være overflatetørr før neste lag påføres. I alle overganger mellom gulv og vegg, i alle inn- og utvendige hjørner, i plateskjøter og i alle tilslutninger skal det brukes tettebånd og hjørneprofiler fra Aquablock. Brukstemperatur er minimum + 5 °C.

Lenker
Min side