Til toppen

DIY peisbordet alle snakker om

Med en felles interesse for interiør og kreative ideer har Maria og William fra Haugesund blitt hekta på å lage interiør og møbler fra bunnen av.

Deres siste prosjekt fikk Instagram til å koke over av begeistring, og ikke uten grunn. 


Egne løsninger. Å realisere boligdrømmen innebærer å ta stilling til mange valg og detaljer. For Maria og William var det planleggingen av drømmehjemmet som skapte interessen for interiør og bevissthet rundt egen stil. Paret skjønte tidlig at de måtte stå på selv og tenke egne løsninger for å få det hjemmet de drømte om. 

Maria og William sitt hjemParet Maria (27) og William (28) bor i Skåredalen, Haugesund, i et arkitekttegnet funkishus ferdigstilt i 2019. Med sin instagramkonto inspirerer Maria med interiørbilder fra hjemmet og sine spennende DIY-prosjekter.
Instagram: @interior.maria


Moderne & lunt. Paret beskriver stilen sin som moderne og minimalistisk med lune detaljer for å myke opp det stramme uttrykket til det arkitekttegnede funkishuset. Løsningen ble fokus på lyst treverk, lune tekster og intergrerte interiørløsninger. Gjennom instagramkontoen sin har Maria gjennomført flere DIY interiørprosjekter med spennende løsninger, som å bruke flis til sengegavl blant annet. Paret hadde lenge ønsket set et peisbord med tenderflame og marmorbord som både kunne brukes inne og ute. Da de ikke fant eksakt hva de ønsket seg, så startet de like gjerne å designe det selv!


kutte fliser med fliskutter

"Vi hadde ikke kuttet fliser før og forstår ikke hvorfor
vi var så nervøse for det, det er jo overraskende lett og gøy!"God veiledning. Etter flere runder kom paret frem til en løsning, men når man gjør noe helt nytt er det med gode tips.

Prosessen gikk veldig bra! Fra de ansatte i butikken her i Haugesund fikk vi gode råd til utendørsdelen med våtromsmembran. Ettersom vi ikke hadde laget dette før, og uten oppskrift å følge måtte det bli litt småjusteringer underveis, men det gikk overraskende fint! Vi hadde heller ikke kuttet fliser før og forstår ikke hvorfor vi var så nervøse for det, overraskende lett og gøy. Ønsker du å lage peisbord til utendørsbruk må du ha litt tålmodighet ettersom det trenger tørketid mellom membran og flislim, forteller Maria


flisbord ute sammen med peisbord av fliserMaria og William stoppet ikke kun med å lage peisbord. Paret ble nemlig så ivrig at de laget et enkelt salongbord i årets trend med marmor look med "gull året". Flisene eom er brukt er stort matt marmor look Night Elf Honed 60x60 og nyheten Carbis Gold 60x120 flis. 


Stor interesse. Maria har involvert følgerne sine underveis i prosessen i sosiale medier, og responsen har vært enorm med avsløringen av sluttresultatet! Med lunefullt sommervær langs vestlandskysten og avlyste ferieplaner på grunn av covid.-19, så gleder begge to seg til å hygge seg og bruke peisbordet både inne og ute i sommer.


flispeis


Relaterte artikler