Til toppen

Flislegging, tør jeg det?

Tør jeg å legge fliser selv? Det var spørsmålet Annette stilte seg når hun ville ha flislagt topp på bordene hun har designet.

Tørr jeg å legge fliser selv? Det var spørsmålet Annette stilte seg når hun ville ha flislagt topp på bordene hun har designet.

Dilemmaet var at det var vanskelig og forsvare en fordyrende produksjonskostnad med å få andre til å legge flisen. Men når Annette skal ha flis så blir det flis selv om hun må gjøre jobben selv. Det hele handler vel om å gjøre en del grundig research. For Annettes del ble det Youtube filmer, og det hun husket å ha hørt fra snekkere vi har jobbet med på prosjekt. Foruten det var hun en helt fersk flislegger. Men etter at vi har begynt å samarbeide med Right Price Tiles har vi lært mye mer om flis.


Etter noen filmer på nett og en liten runde med utstyrsinnkjøp var hun klar til å angripe den nye hobbyen. Fast bestemt på at dette kom til å gå veien sto hun fokusert nede på låven med sine notater i den ene hånden og intenst blikk på alt verktøy og materiale på gulvet foran henne.

Les nøye gjennom bruksanvisning på lim
Husk verktøy for å lage lim og fugemasse

Det er når kona går i gang med slike prosjekter som mannen bare går og kaster et lite sukk over skulderen med en sidekommentar som: LYKKE TIL……!!

Det trigger denne dame til å bite sammen tennene og gå i gang med det nye prosjektet. Nå skal hun vise alle at nå blir det flisbord i stua!!

Lett å skjære flis med riktig type fliskutter
Med full konsentrasjon var arbeidet i gang. De fleste bruker vannsag på slike fliser men vil man så klarer man å kutte en sementflis med en vanlig fliskutter. Men vi anbefaler absolutt å bruke vannsag på slike fliser. Det var som ”Lille My” sin viljestyrke og stahet hadde tatt over Annette. Da blir sementflisen kuttet lett med hva som helst!

Lager bort ut av fliser
Med håret i knute og hull i tøflene vispet drillen så avrettinsmassen sprutet veggimellom i låven.

Godt forarbeid for legging av flis er viktig
Bord ut av flismosaikk
Etter støping av avrettingsmasse, fliskutting, flislegging og fuging så var det bare å konstatere at hun fik det til! Så da fikk vi nye flisbord i stuen på småbruket, som er designet av Annette og håndlaget av henne.

Designet og håndlaget av Anette
 

I etterkant har Annette støpt og flislagt mye. Både flere bord og benkeplate på vårt kjøkken samt vegg. Her er Annette sine tips for deg som vurdere å gjøre dette selv:

  • Gå innom en faghandler som har alt fra utstyr til flis. Vi har vært innom utallige butikker med mye forskjellig av utvalg og priser . Vi anbefaler Right Price Tiles som har alt fra fliskuttere til støp og stort utvalg kvalitetsflis til en god pris. I butikkene til Right Price Tiles for du masse god veiledning også!
  • Gjør litt grundig research før du setter i gang. Les godt på alle poser i forhold til blandingsforhold tørketid og temperatur.
  • Ta deg tid til å prøve ut flislegging på en plate med rimelige fliser før du går igang med større permanente installasjoner og overflater. Annette trente på helt vanlige hvite fliser før hun gikk løs på de hun skulle legge på bordene.
  • Det er viktig å lese bruksanvisninger til utstyret nøye før du bruker dem og husk verneutstyr hvis du bruker vannsag!
  • Kos deg med flisleggingen, se på det som kreativt håndverk i stedet for en tung jobb.

    Tilbehør til flislegging
    Konklusjonen er at det er bare å hoppe ut i det med riktig utstyr og gode råd fra dem som kan det. Det er dermed ikke sikkert at Annette er den riktige å spørre om flisleggingsråd. Ta en tur innom Right Price Tiles så får du topp veiledning og hjelp med hele prosjektet.

 


Relaterte artikler