Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna

Megafug G 113 20kg Cement Grey

Produktnummer: 201020205
Nettlager:

Høyverdig, polymer-modifisert, sementbasert fugemasse for fugebredder 4 - 15 mm. • forbruk: Avhengig av fugestørrelsen • påføring: fugebrett eller dobbel gumminal

inkl. mva.

Høyverdig, polymer-modifisert, sementbasert fugemasse for fugebredder 4 - 15 mm. • forbruk: Avhengig av fugestørrelsen • påføring: fugebrett eller dobbel gumminal

KLASSIFISERT I SAMSVAR MED EN 13888 Megafug G forbedret, sementbasert fugemasse som spesifisert for klasse CG2WA.

BRUKSOMRÅDE
Innendørs og utendørs fuging av gulv og vegger belagt med keramisk flis (enkelt brent, dobbelt brent, klinker, porcelenatoflis etc.), terrakotta og steinmaterialer (naturstein, marmor, granitt og andre steinsorter). Eksempler på bruk • Fuging av fasader, balkonger, terrasser og svømmebasseng. • Fuging av gulv som skal ha et rustikk uttrykk (terrakotta, glassert porselen, antikk marmor, klinkerfliser og enkeltbrent flis). • Fuging av keramiske fliser på gulv og vegger innendørs. • Fuging av keramisk flis i industrigulv, der det ikke stilles krav om kjemikaliebestandighet for fugemassen (garasjer, lager, osv.).

TEKNISKE OPPLYSNINGER
Megafug G er sammensatt av sement, velgradert sand, syntetiske polymerer, utvalgte tilsetningsstoffer og pigmenter. Følgende egenskaper oppnås når produktet blandes med rett mengde vann og påføres på riktig måte: • god trykkfasthet, bøyestrekkfasthet og god motstand mot fryse/tine sykler, noe som medfører god bestandighet; • god slitestyrke; • lavt svinn og derfor ingen opprissing eller oppsprekking; • god bestandighet mot syrer med pH > 3; • lavt kostnad - kvalitet forhold. Megafug G kan blandes med et spesielt syntetisk polymerprodukt, Fugolastic, for å oppnå tilstrekkelige forbedringer på viktige egenskaper under tøffe belastninger (fuging av fasader, svømmebasseng, bad og gulv med tyngre belastninger). For mer informasjon henvises til teknisk datablad for Fugolastic.

ANBEFALINGER
Bland aldri Megafug G med sement eller andre produkter. Tilsett aldri vann til en blanding som har begynt å binde av. • Bruk aldri saltvann eller skittent vann til blanding av Megafug G. • Bruk produktet ved temperaturer mellom +5ºC og +35ºC. Mål opp vannmengden nøyaktig. Overforbruk av vann kan medføre at man får en hvitaktig utfelling i overflaten (saltutslag). Hvis det brukes ulike vannmengder i forskjellige blandinger, vil dette medføre fargeforskjeller. Utfellinger i overflaten skyldes dannelsen av kalsiumkarbonat og kan også forårskes av overskudd på fuktighet i limet, ikke gjennomherdet fugemasse, ikke uttørket underlag eller underlag som ikke er beskyttet med diffusjonssperre. • Etter fuging skal det ikke strøs tørt Megafug G pulver over flaten, da dette kan skape fargeskjolder. • Når det stilles krav til bestandighet mot syrer eller i områder med strenge hygienekrav, skal det brukes spesielle produkter for dette (f.eks. Kerapoxy). • Bruk ikke Megafug G til fuging av ekspansjonsfuger eller fuger med bevegelse. Bruk en egnet elastisk fugemasse fra MAPEI. • Noen keramiske fliser og naturstein har røffe overflater med mikroriss og en porøsitet som medfører at vasking er vanskelig. Gjør en test på vaskbarhet og om nødvendig beskytt flisens overflate før fuging – sørg for at slik beskyttelse ikke kommer ned i fugene.

RETNINGSLINJER FOR BRUK
Klargjøring av fugene Vent med fuging til limmørtelen er gjennomherdet. Herdetid for limmørtel framgår av produktdatablad for det aktuelle produkt. Fugene skal være rene, fri for støv og minst 2/3 av tykkelsen på flisen skal kunne fuges med Megafug G. Overskytende lim eller mørtel bør fjernes før det herder. Dersom det arbeides med porøse keramiske fliser i varmt vær og når det er vind, sørg for at fugene blir forfuktet med rent vann. Blanding Hell riktig vannmengde (18-20 vekt-%) eller Fugolastic (hvis det er krav om det) i en ren beholder og tilsett Megafug G pulver under omrøring. Ved fuging av gulv kan massen blandes tynnere ved å tilsette inntil 24 vekt- % vann.Det anbefales at blanding skjer med en langsomtgående blandemaskin/drill med visp for å unngå at det dannes mye luft i massen.Bland til massen har jevn konsitens. La massen stå å trekke i 2-3 minutter – rør deretter opp massen. Massen er nå klar for bruk. Bruk massen innen 2 timer etter blanding. Fuging Fyll fugene godt med Megafug G. Bruk et egnet MAPEI brett eller en gumminal. Sørg for at fugene blir godt kompaktert og uten ujevnheter. Fjern overflødig Megafug G fra overflaten ved å bevege brettet/gumminalen diagonalt over fugene mens massen ennå er fersk. Sluttbearbeiding Vask bort overskytende Megafug G fra overflaten med en fuktig hard svamp (f.eks. en MAPEI svamp) straks fugemassen mister sin plastisitet og blir jevn i fargen, vanligvis etter 10-20 minutter. Arbeid alltid diagonalt på fugeretningen. Vask av svampen med jevne mellomrom og bruk to bøtter vann; en for å vaske av overskytende fugemasse fra svampen og den andre med rent vann for å skylle svampen. Dette kan også utføres maskinelt eller med et svampbrett. For å fjerne herdet fugemasse fra fliser kan man bruke en fuktig Scotch-Brite® svamp eller maskinelt utstyr med en grovfibret skive. Hvis det vaskes for tidlig (mens fugemassen fortsatt er plastisk) kan fugene bli delvis tømt for fugemasse og det kan bli store fargeforskjeller. På den annen side dersom fugemassen herder på overflaten må det brukes mekanisk utstyr for å fjerne overskytende masse – dette kan skade flisenes overflate. Når Megafug G påføres ved ekstremt høye temperaturer eller dersom det er sterk vind, anbefales det å etterfukte fugene i flere timer. Tilførsel av fuktighet til Megafug G i herdefasen vil alltid bidra til bedre sluttegenskaper. Sluttrengjøring for å fjerne et mulig pulverslør av Megafug G fra overflaten kan utføres med en tørr ren klut. Hvis overflaten etter sluttrengjøringen fortsatt er tilsølt med Megafug G på grunn av dårlig utført arbeid, kan det brukes et syrebasert rensemiddel (f.eks. Megarens), men ikke før fugemassen har herdet i 10 døgn – følg instruksjonene nøye. Bruk Megarens bare på fliser som er syrebestandige og aldri på fliser av marmor eller kalkstein. GANGBAR Gulv kan belastes med lett gangtrafikk etter ca. 24 timer.

FULLT BELASTBAR
Gulv er klare for tyngre belastninger etter 7 døgn. Basseng kan fylles opp etter 7 døgn. Rengjøring Redskaper og blandekar kan vaskes med vann før Megafug G herder.

FORBRUK
Forbruket av Megafug G varierer avhengig av fugebredden og flisenes dimensjoner. Noen forbrukseksempler i kg/m² er vist i tabellen.

EMBALLASJE
20 kg sekker, esker à 8x2 kg Alupack, avhengig av farge.

FARGER
Megafug G leveres i 9 farger som angitt i MAPEIs fargekart. Se fargeprøver.

LAGRING
Megafug G kan lagres i 12 måneder på et tørt sted i originalemballasje. 24 måneder for Alupack. Produktet er i samsvar med kravene i Annex XVII av regulativet (EC) No 1907/2006 (REACH), punkt 47. Vi anbefaler å bruke vernehansker og vernebriller, samt ta vanlige forhåndsregler ved bruk av kjemikalier. Hvis produktet kommer i kontakt med øyene eller hud, skyll umiddelbart med store mengder vann og søk legehjelp. For mer utfyllende informasjon vedrørende sikker håndtering av våre produkter, vennligst se vår siste utgave av sikkerhetsdatablad for produktene.
PRODUKT FOR PROFESSJONELT BRUK.

MERK
De tekniske anbefalinger og detaljer som fremkommer i denne produktbeskrivelse representerer vår nåværende kunnskap og erfaring om produktet. All ovenstående informasjon må likevel bli betraktet som retningsgivende og gjenstand for vurdering. Enhver som benytter produktet må på forhånd forsikre seg om at produktet er egnet for tilsiktet anvendelse. Brukeren står selv ansvarlig dersom produktet blir benyttet til andre formål enn anbefalt, eller ved feilaktig utførelse.

Farge Grå
Materialtype Sementbasert
Høyde 110 mm
Vekt Pr. Enhet 20 kg
Bestillingsenhet stk
Kartong Bredde 280 mm
Kartong Dybde 120 mm
Kartong Lengde 420 mm
Lengde 440 mm
Bredde 230 mm
Pakkeinnhold 1.0

Frakt
Vi tilbyr hjemlevering, det kan også bestilles vareprøver.
portnord er vår største samarbeidspartner, vi bruker også lokale transportører når vi ser de kan levere fortere

Klikk og hent
Ønsker du å reservere en vare? klikk og hent Gratis.
Kontroller beholdingen i butikken du ønsker å handle hos, vi sender ikke varer mellom butikkene.

Betaling
Vipps koster ingenting, - uansett beløp. Enkelt og raskt
Visa og Mastercard
Kjøp nå, betal senere med Klarna

Lenker
Min side