Ingen kapp (0%) Endre
Laminatet er vannavstøtende og er takket være "aquastop" -teknologi også egnet for fuktige rom. Laminatet har et naturlig utseende.
Den 4-sidige avfasningen understreker plankarakteren og gir en hjemmekoselig atmosfære. Den høye sliteklassen AC5 / 33 gjør laminatet spesielt motstandsdyktig. Laminatgulvet er antistatisk og spesielt lett å legge takket være sin 5G-klikkforbindelse. Matchende gulvlister og gulvprofiler for GRAND SELECTION ORIGIN-linjen er tilgjengelig på forespørsel.
Egenskaper:
Vi har 30 års garanti på dette laminatet SWISS KRONO gulv med sine robuste laminatgulv av høy kvalitet laget av bærekraftig tregulv. Tre av høy kvalitet er grunnleggende materiale for SWISS KRONO gulv. Den innovative laminatteknologien sikrer stilige gulvbelegg som ikke etterlater noe med hensyn til pleie, motstand og inneklima. Teknologien er basert på høy tetthet av fiberplater og en autentisk overflatestruktur. Forarbeid Sjekk at emballasjen ikke er åpnet opp. Se etter skader og fukt på laminat. Laminat som er skadet eller utsatt for fukt skal returneres. Når du skal legge nytt laminat er det viktig med godt forarbeid og riktig underlag som er avgjørende for et godt resultat. Om du skal legge laminat på betong eller tregulv er det viktig at underlaget er helt rett, tørt og at området er støvsugd og rent. Gulvet skal ikke være mer enn 2mm feil per meter og 1 mm per 20 cm. Om dette avviker må gulvet støpes på nytt. Legging av gulvet på ujevnt underlag kan føre til brudd i gulvet. Før laminatet skal legges i rommet bør det stå i minst 48 timer før du starter på jobben. Dette for at laminatet skal tilpasses romtemperaturen. Underlag Gulv som monteres flytende ( uten å festes ), skal ha et underlag. Legges gulvet på betong og/eller gulvvarme, må du først legge fuktsperre. Det finnes som plater eller på rull. Når du velger å legge et laminatgulv, er det ingen vits i å risikere knirking og oppsprekking. Bruk et skumunderlag på 2-6 mm og du kan senere ta seiersdansen på parketten uten frykt for ubehagelige opplevelser. Mål opp og følg bruksanvisningen Med moderne klikkskjøter er det en enkel jobb å koble bordene. Vær obs på at de første 3 radene er snorrette, da er mye gjort. Start med et helt bord i venstre hjørne. Legg nye bord bortover og mål avstand mellom siste hele bord du får plass til og den andre enden. Ta et nytt bord og skjær av delen du trenger for å få fylt inn. Sitter du igjen med en del større enn 30 cm, kan du bruke denne til å starte neste rad på motsatt side. Sett alltid kortendene sammen først, koble så langsiden på bord til forrige bredderad. Løft-press-klikk.
Gulvvarmesystemets ytelse vil alltid øke dersom varmebestandigheten til panelgulvsystemet er minst mulig. Denne parameteren er nå tydelig vist på emballasje av paneler og underlag; det har ofte et eget FLOOR HEATING-ikon og en tilsvarende stjerneklassifisering for å indikere for forbrukeren hvilket produkt som er best egnet til gulvvarmesystem. Hva er den faktiske varmebestandigheten?
Gulvet og underlaget har en definert verdi av varmebestandighet, dvs. "R". EPLF-eksperter angir den optimale "R" -verdien for å sikre den høyeste ytelsen til gulvvarme. For hele systemet bør verdien ikke overstige 0,15 m²K / W.
Hva betyr det?
Hvis du velger et gulv med R = 0,07 m2K / W, bør R-verdien på underlaget ikke overstige 0,08 m2K / W. I utgangspunktet, jo lavere systemets varmebestandighet, desto bedre ytelse av gulvvarmen. Derfor må du kontrollere verdien av gulvets varmebestandighet før du velger underlaget.
Alternativt kan du velge den laveste mulige R-verdien for underlaget ditt og sørg for at det passer til hvilken som helst gulvetype. Underlag som er dedikert til gulvvarme, sørger for at varmesystemets beste ytelse oppnås uten å miste varme hvis R-verdien er lavest mulig! Ikke vær bekymret for underlag eller gulvtykkelse. Varmebestandighet avhenger ikke bare av tykkelsen, men også tetthet og type materiale.
Produkter som har lav varmebestandighet tillater en merkbar reduksjon i kostnaden ved oppvarming.
Hva annet bør du huske på?
Før installasjon av gulv skal gulv med varmesystem være godt tørket. Substrat fuktighetsinnhold må ikke overstige 1,8% CM.
Husbyggingsteam bruker tusenvis av liter vann, som forblir bundet inne i tak og vegger. Luftfuktighet kan også øke vannkonsentrasjonen i gulvet. Derfor er det nødvendig å tørke gulvet før gulvinstallasjon. Profesjonelle konstruksjoner måler gulvfuktighetsinnhold ved hjelp av kjemiske målere, dvs. ved bruk av karbidbaserte CM-målere. En elektrisk måler kan også brukes, forutsatt at målefeil ikke er kritisk (det er ofte høyt med denne typen instrument). Nøyaktig måling er ekstremt viktig når prosjektimplementeringstiden er betydelig redusert og det øker presset for rask gjennomføring. Men gulvet må tørke.
Et passende gulvfuktighetsnivå og bruk av en dampsperre er de nødvendige betingelsene for gulvprodusentens garantibevis.