Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
Hva er en frostsikker flis?
legge uteflis
hva er en frostsikker flis

Hva er en frostsikker flis?

For at flisen skal kunne tåle den nordiske klima er det viktig at flisen tåler å ligge ute på terassen, hagen eller trappene.

For at flisen skal kunne tåle den nordiske klima er det viktig at flisen tåler å ligge ute på terassen, hagen eller trappene. Flisen skal tåle mye vann, kulde og skiftende temperatur.

Med godt underlag og god montering av flisene skal dem holde i ganske mange år.

På grunn av den spesielle nordiske klima skal flisen ha under 0,5% vannopptak. Lavt vannoppsug er viktig for at flisen ikke trekker i seg mye vann og sprekker under skiftende forhold. Når du skal velge fliser er det spesielt viktig å se på disse spesifikasjonene.

Hos Right Price Tiles kan du velge mellom stort utvalg av frostsikre fliser for gulv eller vegg. Vi har en av norges største utvalg av frostsikre fliser.

Se utvalg av fliser til utendørsbruk

 

Underlag til flis er viktig
 

Husk at det er like viktig å ha et godt underlag når du skal legge fliser ute. Det er svart viktig at underlaget har isolasjon og at vannet føres vekk fra huset om flisene skal legges inn til huset.

Vannet skal kunne føres naturlig vekk enten bortover eller ned i jorda.

sprekker i fliser

Ved legging av flis er det også viktig med riktig type lim som tåler kulde og de spesielle nordiske forhold. Ved montering av fliser er det svært viktig at det ikke dannes luftlommer mellom flisen og underlaget.

Vann har en evne til å trenge gjennom og finne disse tomrom som fylles opp og gjør at flisene sprekker til slutt.

Flis utendørs skal legges ved en temperatur over 5 grader.

 

Frostsikker Flis = Porcelanato Flis
 

Porcelanato fliser fremstilles av råstoffer. Porcelanato flis brennes ved temperatur mellom 1000-1600 grader. Det gjør at flisen har en lav vannopptak.

På grunn av den harde fastheten har flisen gode tekniske egenskaper som styrke, ripefasthet og kjemikalieresistens.

Lenker
Min side