Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna

Kerapoxy Easy Design 123 Ancient White 3

Produktnummer: 201020309
Nettlager:

To-komponent, dekorativ, gjennomskinnelig og syrebestandig epoksymørtel for fuging av glassmosaikk, keramiske fliser og naturstein med et spesielt estetisk uttrykk. Benyttes også sammen med MAPEGLITTER. Kan også benyttes som lim. • forbruk: Avhengig av fugestørrelsen • påføring: Egnet sparkel

inkl. mva.

To-komponent, dekorativ, gjennomskinnelig og syrebestandig epoksymørtel for fuging av glassmosaikk, keramiske fliser og naturstein med et spesielt estetisk uttrykk. Benyttes også sammen med MAPEGLITTER. Kan også benyttes som lim. • forbruk: Avhengig av fugestørrelsen • påføring: Egnet sparkel

FARGE:

KLASSIFISERING I HENHOLD TIL 13888

Kerapoxy Design er en RG-klassifisert reaktiv (R) fugemasse for fliser (G). KLASSIFISERING I HENHOLD TIL 12004 Kerapoxy Design er et R2-klassifisert reaktivt (R) forbedret (2) lim.

BRUKSOMRÅDER
Dekorativ fuging av innvendige og utvendige flislagte gulv og vegger, særlig for glassmosaikk. Også egnet som syrebestandig lim til alle underlag som normalt benyttes i bygningsindustrien. Kerapoxy Design kan brukes til, gulv, vegger, benkeplater etc. i samsvar med HACCP-systemet og kravene i EU-forordning nr 852/2004 om hygiene og næringsmidler. Noen eksempler på bruk:

 • Montering og fuging av dekorative overflater i omgivelser med høy estetisk verdi (for eksempel utstillingslokaler, forretninger etc.).
 • Egnet til påføring på overflater der det er ønskelig med en delvis transparent overflate, da det også slipper inn lys (for eksempel underlag av glass).
 • Montering og fuging av gulv og vegger i dusjer og på bad. Egnet på underlag av glassfiber og PVC.
 • Montering og fuging av gulv og vegger i damprom, badstuer og tyrkiske bad.
 • Montering og fuging av svømmebasseng, anbefales særlig for bassenger som inneholder Spa- eller sjøvann.
 • Utbedring av eksisterende, ødelagt fugemasse ved å fjerne alle løse områder til en ensartet minimumsdybde på 3 mm.


TEKNISKE EGENSKAPER
Kerapoxy Design er en tokomponent, epoksybasert mørtel med kvartssand og andre spesialkomponenter med høy kjemisk bestandighet. Meget enkel å rengjøre. Dette er et produkt med svært lav utslipp av flyktige organiske forbindelser og er klassifisert Emicode EC1 R Plus av GEV når den brukes til fuging. Kerapoxy Design kan blandes med inntil 10 % av vekten med MapeGlitter, metallisk farget glitter, for å skape særlige spesialeffekter. Doseringen er avhengig av den estetiske effekt og den ønskede brukervennlighet. MapeGlitter er tilgjengelig i sølv, gull og lyst gull samt 22 øvrige farger på forespørsel. Når Kerapoxy Design påføres korrekt, dannes det fuger mellom flisene med følgende egenskaper:

 • Gjennomskinnelig effekt som forbedrer farge-effekten med særlige dekorative egenskaper.
 • Halvtransparent resultat som er svært lik glassmosaikk og som garanterer bedre klarhet, glans og utseende på mosaikken.
 • Høy mekanisk styrke og kjemisk bestandighet, og derfor utmerket holdbarhet.
 • Gir en glatt og kompakt overflate som er ikkeabsorberende og lett å holde ren, noe som garanterer svært god hygiene og hindrer dannelse av mugg, meldugg og sopp.
 • Svært lett å jobbe med og en utmerket forbedring i forhold til tradisjonelle epoksymørtler takket være sin kremaktige konsistens som sikrer raskere påføring, redusert svinn og gjør det lettere å rengjøre mosaikkoverflaten og oppnå et fint sluttresultat.
 • Ingen krymp og følgelig ingen sprekkdannelser.
 • Enhetlige farger som er bestandige mot UV-stråler og forurensinger.
 • Meget gode heftegenskaper.


ANBEFALINGER
Benytt Kerapoxy IEG til å fuge keramikkgulv som utsettes for oljesyrer (kjøttkonservering, pølse-makeri, oljefabrikker etc.) og aromatiske hydrokarboner.

 • Benytt en fleksibel fugemasse fra MAPEIserien (som Mapesil AC, Mapesil LM, Mapeflex PU40, Mapeflex PU 45 FT eller Mapeflex PU50 SL) for fleksible ekspansjonsfuger eller for fuger som utsettes for bevegelse.
 • Når Kerapoxy Design benyttes som fugemasse, kan det ikke garanteres perfekt heft dersom kantene på flisene er våte eller forurenset med sement, støv, olje, fett etc.
 • Kerapoxy Design gir et halv-transparent, gjennomskinnlig resultat. Den endelige fargen kan variere avhengig av typen og fargen på mosaikken som den er fuget med, og fargen på limet som er benyttet. Disse variasjonene må det tas hensyn til hvis fugemassen benyttes på ulike typer fliser i samme rom.
 • Dersom granittkeramikk fuges med en kontrastfarge i Kerapoxy Design (for eksempel svart på hvitt), må det først gjennomføres en prøve.
 • Utfør alltid tester førfuging av stein metriale eller malt porselen med porøs eller ru overflate.
 • Det skal ikke tilsettes vann eller løsemiddel i Kerapoxy Design for å gjøre produktet lettere å jobbe med.
 • Ikke benytt Kerapoxy Design til fuging av fuger som er bredere enn 7 mm.
 • Påfør produktet i temperaturer mellom +12°C og + 30°C.
 • Pakkene er ferdigdoserte, og det er derfor ikke mulig å blande feil. Ikke bland deler av de to komponentene etter øyemål. Produktet vil ikke herde korrekt dersom blandingsforholdet er feil.
 • Hvis herdet Kerapoxy Design må fjernes fra fugen, benyttes en industriell varm- luftsblåser. Hvis det er tørkede rester av produktet på flisene, fjernes dette med bruk mekanisk fjerning.
 • Kerapoxy Design blandet med MapeGlitter er ikke egnet for svømmebassenger eller utendørs bruk.


PÅFØRINGSMETODE FOR SYREBESTANDIG FUGEMASSE
Klargjøring av fugene

Fugene må være rene, støvfrie og åpne ned til minst 2/3 av flisenes tykkelse. Lim eller mørtel som har trengt inn i fugene under leggingen av flisene må fjernes mens det er ferskt. Før fuging må det forsikres at limet eller mørtelen som er benyttet ved flisleggingen har satt seg og at mesteparten av fuktigheten har fordampet. Kerapoxy Design tar ikke skade av fuktighet fra underlaget, men mellomrommene må ikke være våte når det skal fuges. Klargjøring av blandingen Hell komponent B over i beholderen med komponent A og bland godt til det oppnås en jevn Homogen. Vi anbefaler at det benyttes en elektrisk mikser på lav hastighet for å sikre riktig blanding og for å unngå at blandingen blir for varm, noe som vil redusere arbeidstiden. Etter at blandingen er ferdig, kan det om ønskelig, tilsettes MapeGlitter med et forhold på inntil 10 % av vekten. Blandingen må benyttes innen 45 minutter etter at den er klargjort.

Påføring

Fordel Kerapoxy Design med MAPEI fugebrett og sørg for at fugene er fylt helt til bunnen. Fjern overflødig materiale ved å dra den samme murskjeen diagonalt over fugene.

Sluttbehandling

Overflaten av flisene må rengjøres etter fuging mens Kerapoxy Design fortsatt er. Fukt den fugede overflaten og vask med en skurepad for rengjøring av fuger (f.eks. Scotch-Brite® eller MAPEIs rengjøringssett for flisfuger). Vær forsiktig så fugemassen i fugene ikke fjernes.

Fliser og mosaikk kan rengjøres med den samme puten, men de må fuktes ytterligere med vann. Eventuell væske som ligger igjen på overflaten kan fjernes med en hard cellulosesvamp f.eks MAPEI-svamp. Bytt ut svampen når den har trukket til seg for mye masse, og også når fugene sluttpusses. Etter at overflaten er ferdig, er det svært viktig at det ikke ligger rester med Kerapoxy Design på flisene. Når produktet har tørket, er det svært vanskelig å fjerne. Av denne grunn må svampen skylles ofte i rent vann i løpet av rengjøringen.

For svært store gulvflater kan overflaten klargjøres ved å fukte den og så bruke en polermaskin med ett hode med spesialpusseskiver i filt, slik som Scotch-Brite®. Resterende fuktighet kan fjernes med en gumminal. Kerapoxy Cleaner (et spesialrensemiddel for epoxybasert fugemasse) kan også benyttes til sluttrengjøring og også for å fjerne tynt slør med overskuddsmasse opp til flere timer etter påføring. I slike tilfeller må Kerapoxy Cleaner virke i minst 15-20 minutter. Effekten av Kerapoxy Cleaner avhenger av mengden av resterende fugemasse og tiden etter påføring. Rengjøring må utføres mens fugemassen enda er fersk.

PÅFØRINGSMETODE VED BRUK SOM LIM
Etter å ha blandet de to komponentene som beskrevet over, fordeles limet på underlaget ved hjelp av en passende tannsparkel. Press flisene/mosaikken i limet. Når det har herdet er limet svært og bestandig mot kjemiske stoffer. Den spesielle konsistensen på produktet gjør det mulig å fuge umiddelbart etter legging av flisene, inkludert vertikale flater, noe som reduserer arbeidstiden betraktelig.

KLAR FOR LETT TRINNBELASTNING
Gulv kan være klart for lett gangtrafikk etter 24 timer ved +20°C.

KLAR TIL BRUK
4 dager. Overflaten kan da også utsettes for kjemisk påkjenning

Rengjøring

Verktøy og beholdere kan vaskes med rikelig med vann mens produktet fortsatt er ferskt. Når Kerapoxy Design har tørket, kan de bare rengjøres mekanisk.

FORBRUK

Forbruket av Kerapoxy Design varierer i henhold til størrelsen på fugen og størrelsen og tykkelsen på flisene. Forbruket er ca 1,4 kg/m² (2 x 2 cm størrelse) når det benyttes for å fuge glassmosaikk. Når det benyttes som lim, er forbruket av Kerapoxy Design 2-4 kg/m². Følgende formel kan benyttes for å vurdere forbruk for størrelser og fuger med ulik bredde. Forbruket av MapeGlitter varierer i forhold til den estetiske effekten som ønskes og det tilsvarer maksimum 10% av vekten av Kerapoxy Design. EMBALLASJE Kerapoxy Design leveres nøyaktig målt opp i forhold til korrekt blandingsforhold i sett som inneholder komponent A og komponent B. Komponent B må kun tilsettes når produktet skal benyttes. Produktet leveres i sett på 3 kg. MapeGlitter leveres i 100 g poser.

TILGJENGELIGE FARGER
Kerapoxy Design er tilgjengelig i 32 farger (31 farger + nøytral - nr. 700 translucent). MapeGlitter er tilgjengelig i sølv, gull og lyst gull. Ytterligere 22 farger er tilgjengelig på forespørsel.

OPPBEVARING

Kerapoxy Design kan oppbevares i inntil 24 måneder i originalforpakningen på et tørt sted. Oppbevar komponent A ved temperaturer på minimum + 10 °C for å unngå at produktet krystalliseres. Dette kan reverseres ved oppvarming.

SIKKERHETSINSTRUKSJONER FOR KLARGJØRING OG BRUK
For instruksjon vedrørende sikker håndtering av våre produkter, vennligst se siste utgave av sikkerhetsdatablad på vår nettside www.mapei.no PRODUKT KUN FOR PROFESJONELL BRUK.

MERK
De tekniske anbefalinger og detaljer som fremkommer i denne produktbeskrivelse representerer vår nåværende kunnskap og erfaring om produktet. All ovenstående informasjon må likevel bli betraktet som retningsgivende og gjenstand for vurdering. Enhver som benytter produktet må på forhånd forsikre seg om at produktet er egnet for tilsiktet anvendelse. Brukeren står selv ansvarlig dersom produktet blir benyttet til andre formål enn anbefalt, eller ved feilaktig utførelse.

Vennligst referer til siste oppdaterte versjon av teknisk datablad som finnes tilgjengelig på www.mapei.no JURIDISK MERKNAD Innholdet i dette tekniske databladet kan kopieres til andre prosjektrelaterte dokumenter, men det endelige dokumentet må ikke suppleres eller erstatte betingelsene i det tekniske datablad, som er gjeldende, når MAPEI-produktet benyttes. Det seneste oppdaterte datablad er tilgjengelig på vår hjemmeside www.mapei.no

ENHVER ENDRING AV ORDLYDEN ELLER BETINGELSER, SOM ER GITT ELLER AVLEDET FRA DETTE TEKNISKE DATABLADET, MEDFØRER AT MAPEI SITT ANSVAR OPPHØRER.

Høyde 185 mm
Vekt Pr. Enhet 3 kg
Bestillingsenhet stk
Lengde 200 mm
Bredde 200 mm

Frakt
Vi tilbyr hjemlevering, det kan også bestilles vareprøver.
portnord er vår største samarbeidspartner, vi bruker også lokale transportører når vi ser de kan levere fortere

Klikk og hent
Ønsker du å reservere en vare? klikk og hent Gratis.
Kontroller beholdingen i butikken du ønsker å handle hos, vi sender ikke varer mellom butikkene.

Betaling
Vipps koster ingenting, - uansett beløp. Enkelt og raskt
Visa og Mastercard
Kjøp nå, betal senere med Klarna

Lenker
Min side