Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
Kjøkkentrender for 2022

Kjøkkentrender for 2022

Kjenner du det kribler etter å oppdatere kjøkkenet, men vet ikke hvor du skal starte? Da er du på rett sted, for vi har nemlig sett nærmere på trendene som gjelder innen kjøkken og fliser for 2022.

Dette året ser vi fortsatt en sterk interesse for varme toner og det skandinavisk, naturlige uttrykket. I tillegg er den stramme, sorte stilen en favoritt hos mange.

Kjøkkenfliser står fortsatt sterkt i de norske hjem, og riktig valg av flis kan virkelig løfte resten av kjøkkeninnredningen. Husk på at det er ikke bare tradisjonelle, mindre kjøkkenflis som kan brukes. Fler og fler velger også storformatflis som 60x60 eller 60x120 for å dekke kjøkkenveggen. Utvalget er større enn noen gang med uttrykk som marmorlook, betonglook og fliser som ser ut som ekte treverk.

La oss ta en kikk på kjøkkentrendene som gjelder fremover!

1. Varme toner

De myke, støvete og gylne fargene i beige, jordtoner og terracotta er fortsatt med oss videre. Og synes du at hvitt er det tryggeste valget, så gjør de varme tonene seg veldig godt i mindre interiørdetaljer og flater også.

Spekteret av de varme tonene er også ganske stort. Fra lune og nøytrale beigetoner og treverk, til det mer fargesterke og lekne uttrykket gjør at du kan enkelt tilpasse det din stil.

Varme toner i lyst og beige. Produktbilde til høyre: Pietra Grey Marble Polished 60x120

 

2. Vertikal flislegging

Velger du smale, rektangulære fliser, så burde du legge de i et vertikalt flismønster. Med inspirasjon fra Japan, så passer det rene uttrykket perfekt med den jordnære, skandinaviske stilen.

Til venstre er Gemstone Cream 7,5x30 brukt over kjøkkenbenken, lagt stående. Til høyre er Devon Super White 7,5x30 lagt over hele kjøkkenveggen stående.

3. Naturlige materialer

Den skandinaviske naturen er viktig for oss, og gir en følelse av ro og kvalitet. Tre, rotting og tekstiler av naturmaterialer skaper det lunt og hyggelig på kjøkkenet, enten du liker det moderne eller klassisk.

Illustrasjonsbilde. Produktbildet viser Unite Saint Blanco 15x15

4. Helsort

Mørkt, maskulint og eksklusivt. Den helsorte stilen passer godt på kjøkkenet, men husk på god belysning! I tillegg er variasjon i materialer som treverk, stein, glass, skinn og tekstil viktig for kontraster mellom de mørke overflatene.

Skal du ta stilen helt ut, så er sorte vindu- og dørkarmer en lekker løsning som passer mot lyse nøytrale nyanser på veggene.

Venstre bilde viser sort kjøkken med storformatflisen Pietra Grey Marble Polished 60x120. Produktbildet til høyre er den sekskantete flisen Hexagon Twist Black.

5. Dekk hele veggen med flis

Vi ønsker oss mindre rot hjemme. Å kvitte seg med overskap gjør kjøkkenet mer integrert om du har åpen kjøkken- og stueløsning. Derfor har nye kjøkken mer fokus på å ha lagring i kjøkkenbenk og integrerte høyskap. Da kan du i stedet legge fliser på hele kjøkkenvegger, helt opp til taket for en spennende effekt og luftigere løsning.

Miljøbildene er kun ment for å illustrere trendene til inspirasjon

 

Nysgjerrig på flere fliser til kjøkkenet ?

Se vårt store utvalg av kjøkkenfliser

Lenker
Min side