Til innholdet
Til toppen

-Mapei Eb Flislim Hvit 5Kg

201010118
Prisjakt
pr stk
Butikk symbol
Varen er på lager i 2 av 14 butikker.
Se beholdning og velg Klikk&Hent
for å plukke opp bestillingen i din nærmeste butikk.
Gratis opphenting i butikk
Legg i handlevogn

  • Hent i butikk
  • 30 dagers returrett
Høyverdig hvit flislim uten sig og med lang åpentid for montering av kalkstein og marmor. Limet MÅ være hvit grunnet egenskapene til kalkstein og marmor. (limtykkelse opp til 5 mm). Kan brukes inne og ute.

Beskrivelse

PRODUKTBESKRIVELSE Sementbasert lim for keramiske fliser, uten sigetendens og lang brukstid.

BRUKSOMRÅDE FLISLIM kan brukes innendørs og utendørs til setting av alle typer mosaikk og flis, på gulv, vegg og tak. Limet har god heft selv på vertikale flater og har lang åpen tid. FLISLIM skal ikke benyttes på gulv og vegger som utsettes for bevegelser eller vibrasjoner (sponplater, trefiberplater, tregulv etc.), på metalloverflater eller ved limtykkelser på mer enn 5 mm.

RETNINGSLINJER FOR BRUK Forarbeid FLISLIM kan brukes på alle vanlige gulv og veggunderlag, forutsatt at de er plane, faste, fri for løse partikler, olje, fett, voks og malingsrester. Overflater som har vært utsatt for sterk uttørking bør primes. 
Blanding Tilsett rent vann til FLISLIM og bland til massen er jevn og fri for klumper. La massen stå og trekke i 5 minutter før den røres opp igjen og er klar for bruk. Bruk 6,2 - 6,6 liter vann til 20 kg FLISLIM (en sekk) og 1,55 - 1,65 liter vann til 5 kg.

Påføring Påfør FLISLIM på underlaget med en tannsparkel. Bruk en tannsparkel med en tannstørrelse som sikrer fullstendig dekking av baksiden av flisene. For å garantere et godt feste, legg på et tynt lag med FLISLIM på underlaget med den glatte siden av sparkelen og legg deretter straks på et nytt lag med FLISLIM til ønsket tykkelse er nådd ved å bruke en egnet tannsparkel, avhengig av type og størrelser på flisene. Ved legging av fliser utendørs, og på sterkt belastede underlag, må også baksiden av flisene påføres lim, for å sikre en fullstendig dekking.
 
Setting av flis Flisen settes i massen og trykkes på plass med et solid trykk slik at det oppnås god kontakt mellom flis og lim. Under normale temperatur- og fuktforhold har FLISLIM en åpen tid på ca. 30 minutter. Andre værforhold (sterk sol, tørr vind, høy temperatur etc.) eller sterkt sugende underlag kan redusere åpentiden til bare noen minutter. Det er derfor nødvendig å ha god kontroll med at det ikke dannes skinn på overflaten av utlagt lim. Tilsett ikke vann når det dannes skinn. Flis satt med FLISLIM må ikke vaskes eller utsettes for regn på minst 24 timer, tilsvarende må overflaten beskyttes mot frost og sterk sol i minst 5 - 7 dager etter flissetting

Fuging Veggfuger kan fuges etter 4 - 8 timer og gulvfuger kan fuges etter 24 timer med sementbaserte eller epoksybaserte fugemasser som finnes i flere farger. Ekspansjonsfuger må fuges med elastiske fugemasser.

Rengjøring Verktøy og blandekar kan vaskes med rent vann mens FLISLIM fremdeles er fersk. Fliser rengjøres med en fuktig svamp før limet tørker.

LAGRING Produktet kan lagres i inntil 12 måneder for 20 kg papirsekker og 24 måneder for 5 kg poser. FLISLIM skal lagres tørt og i lukket originalemballasje innendørs.

HELSE OG SIKKERHETSINFORMASJON Produktet kan utløse en allergisk hudreaksjon, gi alvorlig øyeskade og kan forårsake irritasjon av luftveiene. Ved kontakt på hud og øyne, vask mye med såpe og vann. Det anbefales å bruke vernebriller, vernehansker, verneklær og maske, samt ta vanlige forhåndsregler for bruk av kjemikalier.
For ytterligere informasjon, vennligst se sikkerhetsdatabladet.

MAPEI-HJELPEN For spørsmål og hjelp vedrørende bruk av våre produkter, kontakt Mapei-hjelpen på telefon; 08715 eller e-post; teknisk@mapei.no

Vekt pr. enhet 5.0 kg
Produktlengde 0.0 mm
Produktbredde 0.0 mm
Produkt tykkelse 0.0 mm
Pakkelengde 0.0 mm
Pakkehøyde 0.0 mm