Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna

-Megafug F Plus 100 20kg White-

Produktnummer: 201020220
Nettlager:

Høyverdig, polymer-modifisert, vannavstøtende, sementbasert fugemasse med DropEffect - teknologi for fuger opp til 6 mm. • forbruk: Avhengig av fugestørrelsen • påføring: fugebrett eller dobbel gumminal

inkl. mva.

Høyverdig, polymer-modifisert, vannavstøtende, sementbasert fugemasse med DropEffect - teknologi for fuger opp til 6 mm. • forbruk: Avhengig av fugestørrelsen • påføring: fugebrett eller dobbel gumminal

KLASSIFISERT I SAMSVAR MED EN 13888 Megafug F Plus er en polymermodifisert (2) sementbasert (C) fugemasse (G) med redusert vann absorbsjon (W) og høy slitestyrke (A), som spesifisert for klasse CG2 WA.

BRUKSOMRÅDE
Innendørs og utendørs fuging av gulv og vegger belagt med keramisk flis (enkeltbrent, dobbeltbrent, klinker, porcelenatoflis etc.), terrakotta og steinmaterialer (naturstein, marmor, granitt og andre steinsorter), glass og marmormosaikk. Eksempler på bruk • Fuging av keramisk flis på gulv og vegg innendørs. • Fuging i svømmebasseng. • Fuging av blanke og jevne gulvflater (jevn og polert porselen, planslipt og polert marmor, glasserte fliser). • Fuging av keramisk flis i industrigulv, der det ikke stilles krav om kjemikaliebestandighet for fugemassen (garasjer, lager osv.).

TEKNISKE OPPLYSNINGER
Megafug F Plus er sammensatt av sement, meget fin sand, syntetiske polymerer, utvalgte tilsetningsstoffer og pigmenter. Bruk av spesielle hydrofobiske tilsetningsstoffer (DropEffect® technology) gir fugemassen høy grad av vann-avstøting noe som gjør at fugene er mindre utsatt for urenheter og har en utmerket slitestyrke. Følgende egenskaper oppnås når produktet blandes med rett mengde vann og påføres på riktig måte: vannavstøtende og DropEffect®; • god trykkfasthet, bøyestrekkfasthet og god motstand mot fryse/tine sykler, noe som medfører god bestandighet; • en jevn overflate med lavt vannopptak, noe som letter rengjøring; • meget god slitasjemotstand; • lavt svinn og derfor ingen opprissing eller oppsprekking; • god bestandighet mot syrer med pH > 3; • utmerket kostnad - kvalitet forhold.

ANBEFALINGER
Bland aldri Megafug F Plus med sement eller andre produkter. Tilsett aldri vann til en blanding som har begynt å herde. • Bruk aldri saltvann eller skittent vann til blanding av Megafug F Plus. • Bruk produktet ved temperaturer mellom +5ºC og +35ºC. • Mål opp vannmengden nøyaktig. Overforbruk av vann kan medføre at man får en hvitaktig utfelling i overflaten. Hvis det brukes ulike vannmengder i forskjellige blandinger, vil dette medføre fargeforskjeller. Utfellinger i overflaten skyldes dannelsen av kalsiumkarbonat og kan også forårskes av overskudd på fuktighet i limet, ikke gjennomherdet fugemasse, ikke uttørket underlag eller underlag som ikke er beskyttet med diffusjonssperre. • Etter fuging skal det ikke strøs tørt Megafug F Plus pulver over flaten, da dette kan skape fargeskjolder. • Bruk ikke Megafug F Plus til fuging av ekspansjonsfuger eller fuger med bevegelse. Bruk en egnet elastisk fugemasse fra MAPEI. • Noen keramiske fliser og naturstein har røffe overflater med mikroriss og en porøsitet som medfører at vasking er vanskelig. Gjør en test på vaskbarhet og om nødvendig beskytt flisens overflate før fuging – sørg for at slik beskyttelse ikke kommer ned i fugene. Dersom det skal fuges i et svømmebasseng som skal desinfiseres ved hjelp av salt-elektrolyse bør Ultracolor Plus eller Kerapoxy benyttes.

RETNINGSLINJER FOR BRUK
Klargjøring av fugene Vent med fuging til limmørtelen er gjennomherdet. Herdetid for limmørtel framgår av produktdatablad for det aktuelle produkt. Fugene skal være rene, fri for støv og minst 2/3 deler av fugetykkelsen skal kunne fuges med Megafug F Plus. Overskytende lim eller mørtel bør fjernes før det herder. Dersom det arbeides med porøse keramiske fliser i varmt vær og når det er vind, sørg for at fugene blir forfuktet med rent vann. Blanding Hell riktig vannmengde (29-32 vekt-%) i en ren beholder og tilsett Megafug F Plus pulver under omrøring. Ved fuging av gulv kan massen blandes tynnere ved å tilsette mer vann. Det anbefales at blanding skjer med en langsomtgående blandemaskin/drill med visp for å unngå at det dannes mye luft i massen. Bland til massen har jevn konsitens. La massen stå å trekke i 2-3 minutter – rør deretter opp massen. Massen er nå klar for bruk. Bruk massen innen 2 timer etter blanding. Fuging Fyll fugene godt med Megafug F Plus. Bruk et egnet MAPEI brett eller en gumminal. Sørg for at fugene blir godt kompaktert og uten ujevnheter. Fjern overflødig Megafug F Plus fra overflaten ved å bevege brettet/ gumminalen diagonalt over fugene mens massen ennå er fersk. Sluttbearbeiding Vask bort overskytende Megafug F Plus fra overflaten med en fuktig hard svamp (f.eks. en MAPEI svamp) straks fugemassen mister sin plastisitet og blir jevn i fargen, vanligvis etter 10-20 minutter. Arbeid alltid diagonalt på fugeretningen. Vask av svampen med jevne mellomrom og bruk to bøtter vann; en for å vaske av overskytende fugemasse fra svampen og den andre med rent vann for å skylle svampen. Dette kan også utføres maskinelt eller med et svampbrett. For å fjerne herdet fugemasse fra fliser kan man bruke en fuktig Scotch-Brite® svamp eller maskinelt utstyr med en grovfibret skive. Hvis det vaskes for tidlig (mens fugemassen fortsatt er plastisk) kan fugene bli delvis tømt for fugemasse og det kan bli store fargeforskjeller. På den annen side dersom fugemassen herder på overflaten må det brukes mekanisk utstyr for å fjerne overskytende masse – dette kan skade flisenes overflate. Når Megafug F Plus påføres ved ekstremt høye temperaturer eller dersom det er sterk vind, anbefales det å etterfukte fugene i flere timer. Tilførsel av fuktighet til Megafug F Plus i herdefasen vil alltid bidra til bedre sluttegenskaper. Sluttrengjøring for å fjerne et mulig pulverslør av Megafug F Plus fra overflaten kan utføres med en tørr ren klut. Hvis overflaten etter sluttrengjøringen fortsatt er tilsølt med Megafug F Plus på grunn av dårlig utført arbeid, kan det brukes et syrebasert rensemiddel (f.eks. Megarens), men ikke før fugemassen har herdet i 10 døgn – følg instruksjonene nøye. Bruk Megarens bare på fliser som er syrebestandige og aldri på fliser av marmor eller kalkstein.

KLAR FOR LETT GANGTRAFIKK
Gulv kan belastes med lett gangtrafikk etter ca. 24 timer.

BRUKSKLAR
Gulv er klare for tyngre belastninger etter 7 dager. Basseng kan fylles opp etter 7 døgn. Rengjøring Redskaper og blandekar bør vaskes med vann før Megafug F Plus herder.

FORBRUK
Forbruket av Megafug F Plus varierer avhengig av fugebredden og flisenes dimensjoner. Noen forbrukseksempler i kg/m² er vist i tabellen. EMBALLASJE 20 kg sekker, 4x5 kg Alupack esker avhengig av farge.

FARGER
Megafug F Plus leveres i 9 farger som angitt i fargekartet MAPEI.

LAGRING
Megafug F Plus kan lagres i 12 måneder under tørre forhold i uåpnet originalemballasje. 24 måneder for Alupack. Produktet er i samsvar med kravene i Annex XVII av regulativet (EC) No 1907/2006 (REACH), punkt 47.

SIKKERHETSINSTRUKSJONER FOR KLARGJØRING OG BRUK
Megafug F Plus inneholder sement som i kontakt med svette og andre kroppsvæsker kan forårsake en irriterende alkalisk reaksjon og allergi for de som er disponert for det. Produktet kan forårsake øyeskader. Det anbefales å benytte vernehansker og briller, samt ta vanlige forhåndsregler for bruk av kjemiske produkter. Hvis produktet kommer i kontakt med øyne eller hud, skyll umiddelbart med store mengder vann og søk medisinsk hjelp. For mer utfyllende informasjon vedrørende sikker håndtering av våre produkter, vennligst se vår siste utgave av Sikkerhetsdatablad for produktene. PRODUKT FOR PROFESJONELT BRUK

MERK
De tekniske anbefalinger og detaljer som fremkommer i denne produktbeskrivelse representerer vår nåværende kunnskap og erfaring om produktet. All ovenstående informasjon må likevel bli betraktet som retningsgivende og gjenstand for vurdering. Enhver som benytter produktet må på forhånd forsikre seg om at produktet er egnet for tilsiktet anvendelse. Brukeren står selv ansvarlig dersom produktet blir benyttet til andre formål enn anbefalt, eller ved feilaktig utførelse.

Farge Hvit
Materialtype Sementbasert
Høyde 110 mm
Vekt Pr. Enhet 20 kg
Bestillingsenhet stk
Lengde 480 mm
Bredde 230 mm
Pakkeinnhold 1.0

Frakt
Vi tilbyr hjemlevering, det kan også bestilles vareprøver.
portnord er vår største samarbeidspartner, vi bruker også lokale transportører når vi ser de kan levere fortere

Klikk og hent
Ønsker du å reservere en vare? klikk og hent Gratis.
Kontroller beholdingen i butikken du ønsker å handle hos, vi sender ikke varer mellom butikkene.

Betaling
Vipps koster ingenting, - uansett beløp. Enkelt og raskt
Visa og Mastercard
Kjøp nå, betal senere med Klarna

Lenker
Min side