Til toppen

“Nytt” kjøkken på 1-2-3 med nye fliser

Da Mette og samboeren kjøpte leilighet i nybygg, så var de begge enige om at noe måtte gjøres for å sette sitt personlige preg den. Med både enkle og rimelige grep har kjøkkenet fått særpreg og blitt en sosial sone for både kokkelering og hyggelige stunder.

Hjem med personlighet

En liten kjøretur over Mjøsa i Sandvika området, har Gjøvikjenta Mette Bakke Rudi og samboeren funnet seg godt til rette. Til daglig jobber hun som mentaltrener og coach, men med en kreativ sjel så har Instagram blitt et kreativt pusterom hvor hun deler interesse for mote, reise, hjem og interiør, samt hverdagsøyeblikk på kontoen @mettebr. Paret har mange baller i luften og stadig et prosjekt på gang. Da de flyttet inn i nybygg var det derfor viktig for dem å skape et personlig hjem med deres eget preg uten at det skulle bli for dyrt. I leiligheten på Sandvika er det den tidløse og skandinaviske stilen som gjelder. Sorte detaljer og kontraster i kombinasjon med en nøytral fargepalett er Mettes signaturstil.

Favorittrommet

Hjemme hos Mette er kjøkkenet et naturlig samlingspunkt. Hun elsker å lage mat, og spesielt baking hvor Ida Gran-Jansens kanelsnurrer er blant favorittene. Derfor ble kjøkkenet første prioritet da leiligheten skulle få et løft, og det med nye kjøkkenfliser. “Jeg ønsket meg store, mørke og matte fliser med struktur som «popper» når morgensolen treffer flisene. Da jeg oppdaget Cement Black 60x60 fra Right Price Tiles Gjøvik, så visste jeg at det var riktig flis hjemme hos oss, forteller Mette”. Flisen har et spennende sort betong uttrykk og i storformat. Den kan brukes på både vegg og gulv, og er populær på bad og gang også. Tiden hvor man valgte kun små fliser og mosaikk til kjøkkenet er forbi.

 

Mette elsker å bake, og Ida Gran Jansens kanelsnurrer er en av favorittene.

Finn stilen din og hva du liker. Lytt til magefølelsen – du vet når du finner den riktige flisen for deg

Oppussingsprosessen

Etter at drømmeflisen var valgt, så var det bare å komme i gang med det forberedende arbeidet. For å legge kjøkkenfliser er nemlig enklere enn du tror. «Vi lærte gode tips og triks i butikken på Gjøvik for å gjøre det enklest og best mulig – så alt fra primer, fuging og fliskutting gikk mye bedre enn forventet. Vi ble veiledet med tips og triks for best resultat, blant annet om å dra flislimet i loddrette bevegelser. Så man kan absolutt gjøre dette selv, men man må beregne god tid til gjennomføringen, forklarer Mette». Litt prøving og feiling hører med, men da er det en enorm mestringsfølelse når det blir riktig. Med den vellykkede oppgraderingen av kjøkkenet bak seg, så har paret fått mer selvtillit til å fikse ting selv og er ikke fremmed for å gjøre andre prosjekter også. «Det er lite som skal til for å få til stor forandring. Vi ble veldig fornøyde med kjøkkenet vårt, og gjester komplimenterer oss alltid for det, forteller Mette»

Tips! Gjør som Mette og legg flisene helt opp til taket for helhet og som en spennende kontrast til resten av rommet.

Neste interiørprosjekt: baderommet

I tillegg til å inspirere med sin egen instagramkonto, så finner Mette selv mye inspirasjon fra andre på sosiale medier. Med sitt kreative hode så er det derfor ikke mangel på ideer til nye interiørprosjekter. Det neste prosjektet som står for tur blir nok badet, og hun har allerede planen klar for valg av stil og baderomsfliser. «Det jeg ser for meg er et lyst og lekkert bad med store, beige fliser. Jeg har allerede funnet mine favorittfliser fra Right Price Tiles, Amstel Beige 75x75, avslutter Mette med».