Til toppen

Sjekkliste ved kjøp av fliser

Vi har laget en sjekkliste til deg når du skal handle flis. Husk å sjekke gjennom disse før du handler fliser.

Det er et par ting man skal huske på når du skal ut å handle fliser. Det er ofte veldig mye forventninger og stress ved en prosjekt og man kan ofte glemme å gå gjennom en sjekkliste for å huske på alt. Vi har gjort det enkelt for å forklare deg hva som er viktig ved kjøp av fliser og i ettertid. Spar deg for frustrasjon og spar tid ved å følge disse enkel regler. 

Sjekkliste ved kjøp av fliser
 

 • Sjekk Fliskvalitet
  Bestem fliskvalitet ut i fra bestemt bruksområdet. Skal flisen legges ute og tåler den frost eller er det gulv flis inne.
   
 • Størrelse og Format
  Størrelse og format på fliser er en trend smak og avgjørelsen faller på kjøper. Store fliser i et lite rom gir en opplevelse av at rommet virker større. Store fliser på gulv i våtrom kan være en utfordring og der skal fall lages til sluk i dusjsonen. I dusjsonen bør mosaikkflis vurderes eller mindre fliser.
   
 • Glasert eller Ugleaser flis
  Glaserte fliser har mer variasjon i fargeutvalg og struktur enn uglaserte, men glaserte fliser kan bli stripete hvis de ligger i et inngangsparti med mye bruk og steiner utenfra. Velg da porcellanato flis ved inngang som tåler belastning. 
   
 • Sklisikkerhet
  Sklisikkerhet er en viktig egenskap både i våtrom og andre steder hvor det kan bli glatt som eksempel utendørs eller i inngangspartier. Sklisikre fliser er da riktige valget.
   
 • Renhold av fliser
  Alle fliser, bortsett fra de som har høy sklisikkerhet er enkle å renholde. Noen flisprodukter kan fås med belegg som har en spesiell selvrensende effekt, noe som er velegnet på fasader. 
   
 • Frostsikre Fliser
  Skal flisene brukes utendørs, må de være garantert frostsikre. 
   

Reservefliser og etterbestilling

Vi anbefaler alltid å kjøpe 10% mer i fliser enn det som er behovet for å dekke de arealene som skal flislegges. Årsaken er at det går noe ekstra til kapping og tilpassing, samt at det alltid er godt å ha noen restfliser på lager i tilfelle skade på fliser og fliser som skal erstattes. Det hender at flisene som du kjøper også går ut av produksjonen etter noen år og ikke kan erstattes.


Sjekkliste ve kjøp av mosaikk flis

 • Velg tykke mosaikkfliser hvis de skal brukes på gulv med stor bruksbelastning. 
 • Velg keramikkmosaikk fremfor glass der hvor det er risiko for harde slag og støt. 
 • Glassmosaikk brukes gjerne på vegg. 
 • Velg helst gjennomfarget mosaikk i dusjnisjer. Vann som blir stående i limet kan gi uønskede fargeforskjeller mellom våte og tørre partier om det brukes gjennomsiktig glassmosaikk med fargebelegg på baksiden.


Relaterte artikler