Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
Sjekkliste ved kjøp av fliser
Sjekkliste ved kjøp av fliser
vi har lager en sjekkliste ved kjøp av fliser

Sjekkliste ved kjøp av fliser

Vi har laget en sjekkliste til deg når du skal handle flis. Husk å sjekke gjennom disse før du handler fliser.

Det er et par ting man skal huske på når du skal ut å handle fliser. Det er ofte veldig mye forventninger og stress ved et prosjekt og man kan ofte glemme å gå gjennom en sjekkliste for å huske på alt. Vi har gjort det enkelt for deg hva. Her er hva som er viktig ved kjøp av fliser og tiden etter kjøpet. Spar deg for frustrasjon og spar tid ved å følge disse enkle reglene. 

Sjekkliste ved kjøp av fliser
Sjekk Fliskvalitet

 • Bestem fliskvalitet ut i fra bruksområdet. Skal flisen legges ute, kreves det at den er frostsikker. Skal den legges på gulv, må den være sterkere enn typiske veggfliser. Flere og flere produsenter produserer porcelantofliser, som er de mest slitesterke flisene du finner. De fleste porcelanatofliser er frostsikre.
   
 • Størrelse og format
  Størrelse og format på fliser er en smakssak og avgjørelsen tas som regel utfra det øyet faller for. Store fliser i et lite rom gir en opplevelse av at rommet virker større. Store fliser på gulv i våtrom kan være en utfordring, spesielt i dusjsonen der det er fall. I dusjsonen bør mosaikkfliser eller mindre fliser vurderes.
   
 • Glasert eller uglasert flis
  Glaserte fliser har mer variasjon i fargeutvalg og struktur enn uglaserte. Glaserte fliser kan bli ripete hvis de ligger i et inngangsparti med mye bruk. Vi anbefaler slitesterke porcelanatofliser i inngangspartier.
   
 • Sklisikkerhet
  Sklisikkerhet er en viktig egenskap både i våtrom og andre steder hvor det kan bli glatt, som for eksempel utendørs eller i inngangspartier. Fliser kommer med flere forskjellige sklisikkerhetsklasser. Sjekk flisens egenskaper. Det finnes mange klasser. Ved utendørsbruk, bør du se etter R10 og oppover, eller V4.
   
 • Renhold av fliser
  Alle fliser, bortsett fra de som har høy sklisikkerhet er enkle å renholde. Noen flisprodukter kan fås med belegg som har en spesiell selvrensende effekt, noe som er velegnet på fasader. 

Reservefliser og etterbestilling

Vi anbefaler alltid å kjøpe 10% mer i fliser enn det som er behovet for å dekke de arealene som skal flislegges. Årsaken er at det går noe ekstra til kapp og tilpassing, samt at det alltid er godt å ha noen restfliser på lager i tilfelle skade på fliser og fliser som skal erstattes. Det hender at flisene som du kjøper også går ut av produksjonen etter noen år og ikke kan erstattes.

Sjekkliste ve kjøp av mosaikk flis

 • Velg tykke mosaikkfliser hvis de skal brukes på gulv med stor bruksbelastning. 
 • Velg keramikkmosaikk eller porcelanatomosaikk fremfor glass der hvor det er risiko for harde slag og støt. 
 • Glassmosaikk brukes gjerne på vegg. 
 • Velg helst gjennomfarget mosaikk/porcelanatomosaikk i dusjnisjer. Vann som blir stående i limet kan gi uønskede fargeforskjeller mellom våte og tørre partier om det brukes gjennomsiktig glassmosaikk med fargebelegg på baksiden.
Lenker
Min side