Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
Slik vasker du fliser utendørs
Slik renser du fliser utendørs
vask av fliser ute

Slik vasker du fliser utendørs

En av fordelene med fliser er at de er både enkle å vedlikeholde og rengjøre – også utendørs. Les våre gode tips til hvordan du vasker flis ute på 1-2-3!

1. Fjern skitt med kost og vann
Ofte er det nok å bare spyle uteplassen om du har vært så lur og valgt flis. Finn fram kost og fei i vei, eller bruk hageslangen til å spyle bort rask. 

Frister det å bruke høytrykksspyler? Vær obs på at denne kan gjøre skade på fliser og fuger, så isåfall bør du montere på en terrassevasker før du går i gang.

Komplett guide for å finne rett produkt til jobben

vask av utefliser
2. Vask lett med rens
Av og til kan det komme flekker som krever en liten ekstrainnsats. Skal du vaske bort smuss og flekker fra utefliser trenger du imidlertid et litt kraftigere middel enn hva du bruker inne. 

Vi anbefaler at du bruker en rens spesielt egnet for fliser, eller alternativt en gulvrens. Følg blandingsforholdene som står på emballasjen og påfør rensen på flisene. 

La gulvrensen virke i 2 til 3 minutter. Skur så lett over med en kost.

Har du kalkrester ute? Da gjør et surt vaskemiddel med pH litt under 7 susen. Her kan du for eksempel hente eddiken på kjøkkenet og skure lett med en kost.

3. Spyl bort smusset
Spyl bort vaskemiddel og smuss med hageslangen eller terrassevaskeren på høytrykksspyleren. Bruk rikelige mengder med vann.
Når du har fått bort alt kan du bruke en nal for å fjerne vannet, og vipps så er uteplassen ren og pen igjen.


spyl ned fliseneBruk hageslangen istedenfor høytrykkspyler for å ikke skade flis og fug. 

Vedlikehold og impregnering
Hvor mye vedlikehold uteflisene trenger, avhenger av bruk og slitasje. Blir uteplassen hyppig brukt til middagsselskaper og lek, krever det naturlig nok mer vedlikehold enn om du tar morgenkaffen der av og til.

Naturstein bør impregneres med jevne mellomrom, da dette gir steinen lengre varighet og gjør rengjøringen enklere. Er uteplassen mye brukt, kan det lønne seg å impregnere steinen en gang i året. Har du lagt porcelanatofliser ute, er disse vedlikeholdsfrie.

Før du starter med impregnering bør du imidlertid sjekke værmeldingen - det er nemlig viktig at underlaget er helt rent og helt tørt for at resultatet skal bli bra. Bruk så et impregneringsmiddel egnet for flis og utendørs bruk, og la det tørke.

💬  Les mer om UltraCare, vi har alle produktene du trenger til vask og rens  💬

Lenker
Min side