Til toppen

Slik velger du riktig dusjkabinett

Vi guider deg når du skal velge dusjkabinett for ditt baderom.

Valg av dusjkabinett avhenger av størrelsen og plassen på baderom. Dusjkabinett har utviklet seg enormt de siste årene med tanke på design, størrelse og funksjonalitet.

Valg mellom enkel dusjkabinett, massasjedusj og steamdusj avgjøres av hva kunden ønsker seg med tanke på funksjonalitet og behov. 

Her kan du finne alle svarene du trenger for å kunne gjøre et godt valg når du skal velge dusjkabinett som en løsning på baderom.

Hvem kan montere et dusjkabinett?

Det stilles ingen krav om montering av dusjkabinett og alle som kjøper et dusjkabinett kan sette det sammen. Med hjelp av monteringsveiledning som følger med dusjkabinett og fra en venn kan den settes sammen ofte i løpet av 1-2 timer.

Hvem kan montere dusjkabinett
Hva koster et dusjkabinett? 

Det finnes utrolig mange dusjkabinetter ute på markedet. Det er ofte ikke prisen som avhenger om dusjkabinett er funksjonell og passer ditt bad. 

Funksjonene i et dusjkabinett kan også avgjøre prisen på dusjkabinett. Slik vi nevnte tidligere kan man velge mellom vanlig dusjkabinett, massasjedusj eller steamdusj. Enkle dusjkabinetter har en pris fra 2500-5000 kr.

Mens merkevarene går fra 6000-15000 kr. Massasjedusj og steamdusj går ofte fra 15000-30000 kr. 

Hos Right Price Tiles kan du kjøpe rimelig dusjkabinett, vi har funksjonelle dusjkabinetter med tanke på plass og behov.

Hvorfor velge et dusjkabinett?

Grunnen til at mange velge dusjkabinett er når dem skal oppgradere baderom og ikke gjøre heloppussing av bad. Mange velger dusjkabinett på eldre bad og hytter. Dusjkabinett er praktisk fordi at vannet forblir i dusjkabinett og vannet spruter ikke rundt om på badet.

Dusjkabinett er også praktisk og smart da baderomsgulvet og veggene ikke utsettes for vann som igjen beskytter disse for vannskader og råte. 

Hvordan rengjøre et dusjkabinett?

Vedlikehold av dusjkabinett er ganske enkel. Husk å vaske dusjkabinett etter hvert bruk. Unngå kalkavleiringer på glassveggens innside ved å tørke av med en nal eller klut etter hvert bruk. Bruk et mildt rengjøringsmiddel for grundigere rengjøring. 

Hvordan rengjøre et dusjkabinett

Hvorfor velge frostet glass?

Frostet glass på dusjkabinett sin bakside kan være smart. Når dusjkabinett skal kobles med kaldt og varmtvann på baksiden blir det synlige koblingsslanger som ofte gjør at det ikke ser så delikat og fint ut. En annen grunn for valg av frostet glass på dusjkabinett er at det ofte samler seg støv bak kabinettet og det blir også vanskelig å rengjøre en gang i uken. Frostet glass gjør støv usynlig bak og gir grunn for å utsette vasking bak dusjkabinett til dette passer deg. 

Hvordan montere dusjkabinett?

For det første er det greit å få hjelp fra en person til da det er snakk om store dusjvegger og glass. Dette er ofte ikke tungt men håpløst å holde i alene. Husk å lese monteringsveiledning fra leverandøren for å utføre et godt jobb og samtidig holde på garantien. 

Tillegsprodukter som man må ha!

  • Dusjarmatur  x 1 stk. 
  • Gjennomglring til dusjkabinett  x 2 stk. 
  • Trykkslanger for kaldt og varmt vann. Dimensjon på slangene avhenger av vannuttak 1/2 eller 3/4

OBS! Husk lengden på tilkoblingsslangene. Disse måles fra vannuttak til dusjarmatur.


Relaterte artikler