Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
Slik velger du riktig dusjvegg
Slik velger du riktig dusjvegg
velg riktig dusjvegg til dit bad

Slik velger du riktig dusjvegg

Er du på jakt etter riktig dusjvegg? Vi guider deg til riktig valg.

Skal du velge dusjvegg bør du vite mulighetene og riktig valg for ditt baderom. Det er mange muligheter når det kommer til dusjvegg.

Dusjvegg blir stadig mer populær og da den både sparer plass på badet og virker mer ryddigere enn dusjkabinett er det blitt en foretrukket valg i norske hjem. 


Mulighetene for å kombinere dusjvegger er mange, derfor er det viktig å tenke på behov og plass du har på badet. Er du ute etter å spare mer plass på badet eller i dusjsonen kan riktig kombinasjon av dusjvegger være en løsning.


Når du skal velge dusjvegg er det spesielt viktig å tenke på type glass. Det finnes stort utvalg av dusjvegger på markedet men med varierende kvalitet.

Dusjdør med Safety Glass eller sikkerhetsglass er noe som du bør tenke på. Glasset i døren er av herdet glass. I tillegg er det lagt en usynlig foliering på utsiden av glasset, som på en frontrute på en bil.

Dette minimerer fare for personskader. Skulle uhellet oppstå vil ikke glasset eksplodere, men det danner seg krystaller i glasset. Derfor er dette det sikreste alternativet for en småbarnsfamilie.

Veldig viktig punkt med dusjdører er hev og senk funksjon hvor de fleste bad har en fall mot sluket. Da sluket ofte er i dusjsonen er også fallet større i dette området. Senk funsksjonen gjør at når du legger ut dusjveggen så senkes den og beskytter resten av rommet mot vannsprut samt at dusjveggen ikke kommer bort i gulvet. Hev funksjonen gjør at når du skal legge dører inn til veggen er gulver høyere stilt enn ved sluket og døren vil følge etter. 

 👉 SE UTVALGET   


 Dusjvegg Rett  

Rette dusjvegger passer i hjørner og er den mest brukte varianten. Enkelt å legge opp samtidig som dem kan skyves innover mot veggen når dusjen ikke er i bruk og gjør badet ditt større. Dusjvegger finnes i 70,80,90,100 cm. Husk at det anbefales 80 cm eller mer på badet og dusjdør i 70 cm eller mindre gir mindre plass i dusjen. 


dusjhjørne

 Dusjvegg Nisje  

Dagens Nisjedører kommer i mange ulike størrelser etter behov og plass på baderom. Nisjevegg monteres i dusjsonen mellom veggene. Dusjvegg gjør at man får en større romfølelse og gir en moderne utseende. En nisjedør har også en praktisk mening da den beskytter mot vannspruten fra dusjen og møblene mot vannskader.


dusjnisje

 Dusjhjørner  

Dusjhjørner fungerer på samme måte som rette dusjdører. Dusjhjørner passer i hjørner og kommer i ulike størrelser. Dusjhjørne har en buet form og skiller seg ut fra rette dusjvegger. Dusjhjørne er enkelt å legge opp samtidig som dusjhjørner kan skyves innover mot veggen når dem ikke er i bruk og gjør badet ditt større. Dusjhjørner  finnes i 70,80,90,100 cm. Husk at det anbefales 80 cm eller mer på badet og dusjhjørne i 70cm eller mindre gir mindre plass i dusjen.


Dusjhjørne


 Foldedører  

Foldedører er dusjdøren som passer utmerket til de små baderom. Moderne leddet dører til den som har lite plass. Dørbladet er leddet på midten og kan foldes begge veier inn mot veggen når den ikke er i bruk. Disse kan derfor monteres på både høyre og venstre side. 

foldet dører dusj

Lenker
Min side