Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
Slik velger du riktig kjøkkenvask
Guide til riktig kjøkkenvask
Velg riktig kjøkkenvask

Slik velger du riktig kjøkkenvask

Nå til dags har kjøkken blitt sentrum for dagligdagse begivenheter i hus og hjem. Mange er opptatt av utseende og funksjon på kjøkken. Kjøkkenvasken er blitt kjøkkens midtpunkt.

KJØKKENVASK OG FUNKSJONALITET

Før valg av en ny kjøkkenvask er det viktig å tenke på funksjonalitet og plassen som du trenger samt plassen som du har. Størrelsen på selve oppvaskkumen avhenger av hva du skal bruke den til. Skal du vaske stekebrett og store kjeler krever det brede og dype kummer. Benytter du kun oppvaskmaskin, passer det godt med en enkel kum. Har du begrenset plass på kjøkkenet kan en hjørnevask være en god løsning.

En praktisk skylleskål som kan benyttes i stor og liten kum, samt skjærefjel som lett kan skyves frem og tilbake på vasken. Begge deler gir kjøkkenvasken maksimal fleksibilitet. Spesielle materialer og sterke overflater minimerer behovet for rengjøring av kjøkkenvasker. Smuss og vann har Kjøkkenvasker er designet slik at smuss og vann har vansker for å sette seg fast, samt at flekker er enkle å ta bort. En funksjonell kjøkkenplass er avhengig av samspillet mellom de ulike elementene i en kjøkkenvask løsning. 

Den rette kombinasjonen av vask og kjøkkenarmatur gir et harmonisk særpreg på kjøkkenet. Ulike materialvalg som rustfritt stål, keramisk porselen og silgranit samt mange flotte farger gir ubegrensede muligheter.

kjøkkenvask i alle typer fra franke

ULIKE TYPER MONTERING AV KJØKKENVASK

PLANLIMT KJØKKENVASK

Ved planliming går kanten på vasken i plan med benkeplaten. Dette gir en flat overflate som er enkel å rengjøre. Vask monteres og limes i en utfresning. Benkeplaten utføres/utskjæres normalt av benkeplateprodusenten eller leverandøren. 

NEDFELT KJØKKENVASK

Ved nedfelt kjøkkenvask monteres vasken fra toppen av benkeplaten i et utskjæringshull, og vaskens kanter hviler på, og bygger noe opp fra benkeplaten. Kjøkkenvasken monteres med klips og pakning. 

UNDERMONTERT KJØKKENVASK

Ved undermontering av kjøkkenvask monters og limes vasken under benkeplaten. Utføres normalt av benkeplateprodusenten. Hvis det velges tilbehør til vasken, så anbefales dette levert benkeplate produsenten/leverandør for riktig tilpasning. 

SLIM TOP 

Ved nedfelling monters kjøkkenvasken fra toppen av benkeplaten i et utskjæringshull, og vaskens kanter hviler på benkeplaten. Metoden er identisk med nedfelling, men Slim Top instalasjon gir en mindre kant/overgang mellom benkeplate og vask. Kun stålets tykkelse ligger over.

UNDERLIMT KJØKKENVASK

Ved underliming av kjøkkenvask monters og limes vasken i en utfresning under benkeplaten. Ofte brukt ved laminat. 

KJØKKENVASK MATERIALER

Rustfritt stål

Det er ikke tilfeldig at 70% av alle kjøkkenvaskerne i verden er laget av rustfritt stål. Rustfritt stål ser bra ut i så å si alle kjøkken. Dessuten er materialet mostandsdyktige mot korrusjon, har en absolutt porefri overflate for enkel rengjøring, samt at den er ekstremt hygienisk. 
Rustfritt stål binder seg også til oksygen og danner et passivt beskyttelseslag som stadig fornyer seg selv. Det kan motstå ekstreme temperaturer, og sist men ikke minst, det er rustsikkert.

Kjøkkenvask i rustfritt stål
Fragranit

Fragranit er ikke bare ett av verdens hardeste strukturerte materialer, det er også et av de vakreste. Kjøkkenvasker laget i Fragranit er spesielt elegante og henter en naturlig stil inn i ditt kjøkken. Fragranit har en raffinert glans og føles varm å ta på. Overflaten har en fin struktur, men porøs, og sikrer høy hygienestandard. Franke sine kjøkkenvasker består av 80% kvartssand og 20% meget hard akrylharpiks. 

ragranit er ikke bare ett av verdens hardeste strukturerte materialer
Keramik

Keramikk vasker inneholder den perfekte blandingen av natur og design, og er laget av flytende keramikk som brennes for å fremstille et materiale som føles glatt og er utrolig slitasjesterkt. Fraceram av Franke er brent i 20 timer i en tunnelovn ved høy temperatur. Denne prosessen skaper en ekstremt hard overflate som tåler stor varme og som er mostandsdyktig mot riper, syrer og blekemidler. 
Keramikk er 100% naturlig, veldig stilfullt og praktisk. 

Keramikk vasker inneholder den perfekte blandingen av natur og design

Tectonite

Tectonite er eksklusivt laget for Franke og representerer et stort steg fremover når det gjelder syntetisk materiale. Med sin unike struktur og et utrolig granittlignende utseende er kjøkkenvasker i Tectonite tilgjengelige i en rekke spennende minimalistiske modeller og farger. Tectonite er 100% resirkulerbart. 

Tectonite er eksklusivt laget for Franke og representerer et stort steg fremover
 

Lenker
Min side