Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna

Trefliser

Et lunt og solid tregulv er noe de fleste liker, men er ikke alltid like praktisk til alle rom og bruksområder. Heldigvis finnes det flere alternativer, og en av de store trendene er fliser i “tre-look”. Utvalget på trefliser har eksplodert de siste årene, og med dagens teknologi finnes det nå fliser med naturtro imitasjon av treverk. Flisene passer overalt, enten det er kjøkken, bad eller stue.

 

Av Art director Christopher Strømmen Bilder: inspirasjon fra Pinterest

Bad er ikke lengre bare matchende fliser og overfalter i samme farger. Trefliser skaper et lunt uttrykk og er en spennende kontrast med ulike overflatematerialer eller våtromsmaling. Man kan også legge trefliser på veggen for en rustikk look, enten om man velger alle vegger eller i dusjnisje/ deler av rommet for å skape blikkfang. De fleste foretrekker luftige og moderne åpne romløsninger, og med trefliser kan man få sømløse gulv uten skjøter. Stilig eller hva?

 

 

Som med alle fliser har valg av fargen på fug stor betydning for uttrykket. Generelt for fliser er et tips for nøytralt uttrykk, velg lys eller ton-i-ton, mens en kontrastfarge gir en mer grafisk og dramatisk look. For trefliser som har et naturlig fargespill er et tips å velge enten den lyseste eller mørkeste tonen for et naturlig uttrykk. Bare på få år og med moderne teknologi har kvaliteten på trefliser økt så du må nesten ta på dem for å være sikker på om det er ekte eller imitasjon. Treflisene kommer flere ulike treimitasjoner, fra ren parkett til grovere og mer rustikke “planker” i både brune og grålige toner.

 

 

En annen fordel med treflis er at de er vedlikeholdsfrie, lett å vaske og støvsuge. Flisene er også egnet for utendørsbruk. Har du husdyr egner trefliser seg også godt for å unngå riper og slitasje som et tregulv ofte er utsatt for. Som andre fliser så er trefliser også rustet for varmekabler for deilige og lune gulv.

 

 

 

 

Lenker
Min side