Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi Matcher Prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
Hvilke forskjellige typer toalett finnes ?
Slik velger du riktig toalett for deg
Forskjell på toalett og hvordan du skal velge en toalett som passer for ditt bad

Hvilke forskjellige typer toalett finnes ?

Mange tenker nok at det ikke er mye å tenke på når du skal velge toalett til ditt nye bad. Det er i allefall viktig å vite forskjell på disse

Når vi tenker på toalett tenker mange på utseende og design på selve skålen men funksjonene som kommer med er det like viktig å tenke på. Det første man skal tenke på er om dette er et eksisterende bad eller et helt nytt prosjekt. Et nytt toalett skal holde flere år frem i tid og dermed skal du være fornøyd med løsningen som blir valgt.

Gulvmontert eller vegghengt toalett?
Gulvmonterte toaletter brukes ofte på eksisterende bad og eventuelt eldre hytter mens vegghengte toaletter ofte benyttes på nye baderomsprosjekter og nye hytter. Med gulvmonterte toalett kobler man toalettet rett til avløpsrør som kommer fra gulvet.

Gulvstående toalett kommer i mange varianter. Det som er viktig å tenke på er om toalettet har S-lås eller P-lås. S-lås toalett har avløp som blir koblet ned i bakken mens P-lås avløp kobles i veggen rett bak toalett.
 Velg mellom gulvstående eller vegghengt toalett

Vegghengte toaletter er som nevnt den foretrukne varianten i nye prosjekter og ved oppgradering av bad. Et vegghengt toalett har gjerne innebygget sisterne og gir et moderne og rent utrykk på badet. Vegghengte toaletter er lettere å rengjøre enn gulvmonterte toaletter, og kan ofte være plassbesparende. Velg riktig størrelse på toalett

Både vegghengte toaletter og gulvstående toaletter kommer i mange ulike høyder og dybder. Det finnes toalett med tanke på høyde som heter høyt toalett. Det finnes også compakte toalett som passer på mindre baderom og ikke tar alt for mye plass. 

Husk å montere toalett i riktig avstand fra veggen og eventuelt døra. Du skal ha god plass når toalettet skal benyttes. 
 

kompakt toalettEt kompakt toalett er smalere på siden og i lengden slik at du sparer plass på badet og får et minimalistisk inntrykk.


Hel- og halvspyling
Husk å tenke på hel- og halvspyling eller som det også kalles; dobbelspyling. Ofte kommer billigere varianter kun med en enkel spyling og spylemengde kan da ikke justeres. 


Trykknapp hel og halvspyling
Til venstre er det en typisk spyleknapp på eldre toaletter mens til høyre er det hel- og halvspylings knapp som gjør at vannmengden kan begrenses etter behov.


Direct Flush eller Rimless toalett?
Det er mulig å kjøpe både gulvstående og vegghengt toalett med direct flush eller rimless toalett. Rimless toaletter gir best hygiene. Den åpne spylekanten forenkler renholdet og reduserer sjansen for at unødvendig mange bakterier samler seg i doskålen. Rimless toaletter er enkle å holde rene.

Lenker
Min side