Til toppen

Hva er forskjell på toalett?

Mange tenker nok at det ikke er mye å tenke på når du skal velge toalett til ditt nye bad. Det er i allefall viktig å vite forskjell på disse

Mange tenker nok at det ikke er mye å planlegge når du skal velge toalett til ditt nye bad. Det er i allefall viktig å vite forskjell på disse samt at man vet hva som er fordelene med de forskjellige toalettene ute på markedet. 

 

Når vi tenker på toalett tenker mange på utseende og design på selve skålen men funksjonene som kommer med er det like viktig å tenke på. 

 

Det første man skal tenke på er om dette er en eksisterende bad eller et helt nytt prosjekt. Nytt toalett skal holde flere år frem i tid og dermed skal du være fornøyd med løsningen som blir valgt.Gulvmontert eller vegghengt toalett?


Gulvmontert toalett brukes ofte på eksisterende bad og eventuelt hytter mens vegghengt toalett ofte brukt på nye baderoms prosjekter. Gulvmontert toalett har denne funksjonen hvor avløpsrør kommer fra gulvet og ny eller eksisterende toalett er koblet på. Gulvstående toalett kommer i mange varianter nå til dags. Det som er viktig å tenke på er om toalettet er S-lås eller P-lås. S-lås toalett har avløp som blir koblet ned i bakken mens P-lås avløp kobles i veggen rett bak toalett.
 Velg mellom gulvstående eller vegghengt toalett
 
Vegghengt toalett er mer foretrukket variant i nye prosjekter og oppgradering av bad. Et vegghengt toalett har gjerne innebygget sisterne og gir en moderne og ren utrykk på badet. En vegghengt toalett er lettere å rengjøre og kan ofte virke å spare plassen på badet. Badet vil fremstå større med en moderne look.


Velg riktig størrelse på toalett

 

Både vegghengte toalett og gulvstående kommer i mange ulike høyder og dybder. Det finnes toalett med tanke på høyde og heter høy toalett. Det finnes også compakte toalett som passer på mindre baderom og ikke tar alt for mye plass. Det finnes ulike modeller på markedet og det er mye å velge mellom.

Husk å montere toalett i riktig avstand fra veggen og eventuelt døra. Du skal ha god plass når toalettet skal benyttes. 
 

kompakt toalettEn kompakt toalett er smalere på siden og i lengden slik at du sparer plass på badet og får en minimalistisk inntrykk.


Hel og halvspyling


Husk å tenke på hel og halvspyling eller som det kalles dobbelspyling. Ofte er billigere varianter av toalett kun med en enkel spyling og spylemengde kan da ikke justeres. Det er ikke alltid behov for store mengder vann når du skal benytte toalett og da er det greit å ha en halvspyling. Ved en enkel spyling kan det gå fra 3 liter vann til 6 liter vann ved helspyling. 


Trykknapp hel og halvspyling
Til venstre er det en typisk spyleknapp på eldre toaletter mens til høyre er det hel og halvspylings knapp som gjør at vannmengden kan begrenses etter behov.


Direct Flush eller Rimless toalett?


Det er mulig å kjøpe både gulvstående og vegghengt toalett med direct flash eller rimpless toalett. Rimless toalett gir en optimal hygiene det hver spyling. Den åpne spylekanten forenkler renholdet og reduserer at unødvendig mange bakterier samler seg i do skålen. Rimless toalett er enklere å holde rent samtidig er det denne typen toalett som blir mer og mer foretrukket på markedet.  


Relaterte artikler