Til toppen

Loungedrømmen

Midt i et rolig boligstrøk gjemmer det seg en fantastisk oase. Med nøye planlegging, interiørteft og rosa verktøy har Vilde og mannen hennes skapt loungefølelsen som tatt rett fra en hotell takterrasse på Ibiza.

Hotellfølelsen
Den norske sommeren med lange, lyse kvelder er noe de fleste av oss lengter etter. Da uteområdet skulle pusses opp, så hadde Vilde en klar visjon; en oase med skikkelig feriefølelse! «Stemningen vi ønsket å skape var som om vi satt på en roof top i Ibizia eller en lounge i Marbella. Med en touch av Toscana! Ikke minst så ønsket vi enklest mulig vedlikehold, forteller Vilde». 

Å velge fliser var også Vilde nøye med. «Jeg ønsket en flis som var varmgrå, med sjatteringer slik at smuss ikke synes så godt. Det var også viktig for meg at flisene ikke ble glatte når de blir våte, forklarer Vilde». Valget falt da på flishellen Plus Amstel Cemento 60x60 2cm. Uteområdet består av flisheller rundt store deler av huset. Her er det skapt tydelige soner med lounge og boblebad under tak, spiseområde og en hyggelig krok i nærheten av kjøkkeninngangen. Vilde elsker å stå tidlig opp om morgenen, legge ut puter og pynt før hun hun til slutt belønner seg med morgenens første kaffekopp og en fransk makron.

Hele loungesonen og store deler av uteområdet rundt huset er lagt med flisheller. Vilde har modellen Plus Amstel Cemento 2 cm 60x60 Rectified 

Utepeis med WOW faktor
Loungen og hagen er planlagt for å nytes både morgen og kveld. Med ulik belysning skaper det en koselig atmosfære når mørket faller på, og da kommer hagens smykkesten til sin rett. En lekker utepeis innlemmet i muren gir følelsen av å være på en trendy takterrasse i sydlige strøk. «Vi ønsket å ha et ildsted i senter av uterommet, men vi ønsket ikke vedfyrt. Fra det startet ideene å rulle, og jeg er så glad for at jeg fikk overbevist mannen. Det løfter hele uteområdet. Jeg er heldig som har en så flink mann som klarte å bygge om hele gasspeisen slik at alt kunne felles inn i flisen, forklarer Vilde»

Legg merke til den lekre utepeisen intergrert i muren. Dette var en egen idé 
Vilde og mannen tegnet og utførte helt selv! Her brukte de flisen Jasper Oxido 
60x120 Rectified
i cortenstål look. 


Frodig og grønt
Med flisheller som base for uteområdet, så var Vilde bevisst på å skape en frodig og grønn kontrast. Et triks som Vilde bruker er å kombinere både ekte og kunstige planter. Mellom loungen og spisesonen er det nemlig brukt praktisk kunstgress med frittliggende og innfelte flisheller som gangbane mellom sonene. Vilde elsker vintergrønne planter, og buksbom er en favoritt. Da er det alltid et grønt innslag, uansett årstid. I tillegg er hosta og alliumer favoritter. «Det er så herlig å følge med på alliumen som sniker seg opp på våren, forteller Vilde mens hun beundrer krukkene sine»


Prosessen
Til tross for at Vilde er en jente som er opptatt av estetikk og feminine detaljer, så er hun ikke redd for å ta i et tak. Til daglig jobber hun nemlig som prosessoperatør på plattformen Ivar Aasen! Gjennom sin instagramkonto @vildevaro så deler hun både det røffe livet på plattformen og inspirasjon, livsstil og interiør. Derfor var ikke hun og mannen fremmede for å gjøre så mye som mulig av jobben selv. «Jeg lever på Pippi prinsippet; «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert». Jeg ønsker å vise kontrastene man kan ha som kvinne. Det skal være like greit å gå i snekkerbukse, som rosa silkekjole. Ikke minst, alle kan om man prøver. Man lærer på veien, på likt som en feiler, sier Vilde». 

På andre siden av uteplasses så har Vilde skapt en hyggelig og lun krok – 
perfekt for å trekke seg tilbake med noe kaldt i glasset og inspirerende 
interiørmagasiner. Pudlene Prins og Ludde har også funnet sin favorittplass i 
den lekre loungestolen

Billig oppussing
Det trenger ikke å koste skjorta for å få det fint. Vildes tips er å tenke alternativt. Hva med å bruke materialer på en annen måte en hva som er tiltenk? Slik som å bruke fasadeplate til å lage alt fra potter, utekjøkken til rekkverk. I tillegg er gjenbruk ofte lett å glemme. Hør om det er noen som skal kvitte seg med noe som kan få litt kjærlighet og brukes på nytt.

På varme dager er det godt å kjøle seg ned. Hva med å gjøre vannet litt mer 
spennende med friske urter og sitrus. Brettet er fra H&M Home, plastmugge fra 
Lagerhaus og sort bord og benk er fra Hay

«Skikkelige gode priser og stort utvalg, også av produkter uten om det vanlige, var grunnene til at vi valgte å handle hos Right Price Tiles. Ikke minst så var det veldig inspirerende å komme i butikken å se produkter og utstillinger. En får jo lyst til å pusse opp alt!»


Neste prosjekt
For en som bobler over av gode ideer og kreative løsninger, så blir det fort flere prosjekter. «Hvor skal jeg starte, jeg har mange oppussingsdrømmer. Først ut så er det en mur foran huset. Vi tenker i tilknytning til dette, så har planer vi om å skape en cafe/restaurant feeling foran huset. Og da blir det blir det nok fine fliser igjen, smiler Vilde»

Under taket i den lune loungen kan Vilde nyte utesesongen –uansett vær!

5 tips til oppussing av uteplassen
Vilde og mannen hennes har gjort seg mange erfaringer under oppussingen og planlegging av uteområdet. Her deler hun sine beste tips du kan ta med deg:
1.     Våge: design det slik dere ønsker å ha det. Ikke hvordan alle andre har det.
2.     Vedlikeholdsfritt: ta valg som gjør hverdagen enklere.
3.     Grønt, få inn masse grønt: unn deg gjerne også en kunstig grønn plante.
4.     Myke tekstiler: bruk masse tekstiler for å myke opp et uteområde.
5.     Ute inne stemning: hvorfor ikke pynte bordet ute på lik linje som inne