Til toppen

Ultracolor Plus 134 Silk 5Kg

201020282
Prisjakt
pr stk
Butikk symbol
Varen er på lager i 12 av 14 butikker.
Se beholdning og velg Klikk&Hent
for å plukke opp bestillingen i din nærmeste butikk.
Gratis opphenting i butikk
Legg i handlevogn

  • Hent i butikk
  • 30 dagers returrett
Hurtigtørkende og hurtigherdende, høyverdig, vannavstøtende, sementbasert fugemasse som hindrer saltutslag for fugebredder 2 - 20 mm. Med DropEffect - teknologi og anti-mugg egenskaper med BioBlock - teknologi. Forbruk: Avhengig av fugestørrelsen Påføring: Gummibrett


Beskrivelse

KLASSIFISERT I SAMSVAR MED EN 13888 Ultracolor Plus er en sementbasert masse (C) for fuging (G) forbedret (2) med lavt vannopptak (W) og høy slitasjemotstand (A), klasse CG2WA.

BRUKSOMRÅDE
Innvendig og utvendig fuging av gulv og vegger for alle typer keramiske fliser (dobbeltbrent, enkeltbrent, klinker, porselen etc.), terracotta, steinmaterialer (naturstein, marmor, granitt og andre steinsorter), samt glass og marmormosaikk. Eksempler på bruk • Fuging av gulv og vegger i områder med stor trafikk (flyplasser, kjøpesentre, restauranter, etc.). • Fuging av gulv og vegger i boliger (hoteller, private hjem etc.). • Fuging av gulv og vegger på fasader, balkonger, terrasser og svømmebassenger.

TEKNISKE OPPLYSNINGER
Ultracolor Plus er en mørtel som består av hydrauliske bindemidler, sand, spesielle polymerer, tilsetningsstoffer, vannavvisende additiver, organiske forbindelser og pigmenter. Ultracolor teknologien, som er basert på et spesielt selv-hydratiserende hydraulisk bindemiddel og som garanterer perfekte, jevne farger er videre integrert med MAPEIs BioBlock® og DropEffect® teknologier. Bioblock® teknologien består av spesielle organiske forbindelser i fugens mikrostruktur som forhindrer at mikroorganismer, som mugg, får fotfeste. DropEffect® teknologien, reduserer vannopptaket på overflaten. Når Ultracolor Plus blandes med vann i riktig blandingsforhold får man en fugemasse med følgende egenskaper: • vannavstøtende og med dråpeeffekt; • jevne farger uten misfarging og skjolding fordi Ultracolor Plus ikke gir saltutslag. Fra tester som er gjort med elektronisk mikroskop (SEM) er det observert at til forskjell fra Portlandsementer som bindemiddel i tradisjonelle fugemasser, gir ikke spesialsementen i Ultracolor Plus kalsiumhydroksid under hydratasjonsprosessen – kalsiumhydroksid som gir opphav til utfelling; • farger med motstandsdyktighet for ultrafiolett lys og påvirkning fra luftkvalitet; • kort ventetid for rengjøring og enkel sluttbehandling; • gulv- og veggflater er klare for gangtrafikk og bruk etter kort tid; • jevn, kompakt overflate med lavt vannopptak som forenkler rengjøring; • svinnkompensert, derfor fri for riss og sprekkdannelse; • utmerket trykkfasthet, bøyestrekkfasthet og slitasjemotstand, selv etter fryse/tine sykluser, og derfor meget god holdbarhet; • god bestandighet mot syrer med pH > 3.

ANBEFALINGER
Ultracolor Plus inneholder ikke Portland sement og må derfor ikke blandes med kalk eller andre hydrauliske bindemidler. Tilsett aldri vann til en blanding som har begynt å binde av. • Bruk aldri saltvann eller urent vann til blanding av Ultracolor Plus. • Bruk produktet ved temperaturer mellom +5°C og +35°C. • Fug kun på tørre og vanntette flater for å unngå hvitaktig belegg på overflaten. • Det anbefales ikke å strø Ultracolor Plus pulver over flaten etter fuging for å unngå fargeskjolder. • Når det stilles krav til bestandighet mot syrer eller i områder med strenge hygienekrav, skal det brukes en egnet, syrefast epoksy fugemasse. • Bruk ikke Ultracolor Plus til fuging av ekspansjonsfuger eller fuger med bevegelse. Bruk en egnet elastisk fugemasse fra MAPEI. • Noen keramiske fliser og naturstein har røffe overflater med mikroriss og en porøsitet som medfører at vasking er vanskelig. Gjør en test på vaskbarhet og om nødvendig beskytt flisens overflate før fuging – sørg for at slik beskyttelse ikke trenger inn i overflaten på porøse fliser. • Hvis et syrebasert rengjøringsmiddel blir brukt til å rengjøre fugen, anbefaler vi å teste produktet på forhånd for å sjekke holdbarheten til fargen. Pass alltid på at fugen er grundig skylt rikelig med vann for å unngå spor av syre i fugene.

RETNINGSLINJER FOR BRUK
Klargjøring av fugene Vent med fuging til limmørtelen eller flislimet er gjennomherdet. Herdetid framgår av produktdatablad for det aktuelle produkt. Fugene skal være rene, fri for støv og minst 2/3 deler av fugetykkelsen skal kunne fuges med Ultracolor Plus. Overskytende lim eller mørtel bør fjernes før det herder. Dersom det arbeides med porøse keramiske fliser i varmt vær og vind, sørg for at fugene blir fuktet med rent vann. Blanding Hell riktig vannmengde, 22-26%, i en ren beholder og tilsett Ultracolor Plus under omrøring. Det anbefales at blanding skjer med en langsomtgående blandemaskin/drill med visp for å unngå at det dannes mye luft i massen. Bland til massen har jevn konsistens. La massen stå å trekke i 2-3 minutter, rør deretter opp igjen før bruk. Massen må brukes innen 20-25 minutter etter blanding. Fuging Fyll fugene med Ultracolor Plus ved bruk av et egnet MAPEI-brett eller en gumminal. Sørg for at fugene blir godt kompaktert og uten ujevnheter. Fjern overflødig Ultracolor Plus fra overflaten ved å bevege brettet/gumminalen diagonalt over fugene mens massen ennå er fersk. Sluttbearbeiding Vask bort overskytende Ultracolor Plus fra overflaten med en fuktig hard svamp (for eksempel en MAPEI svamp) straks fugemassen mister sin plastisitet og blir jevn i fargen, vanligvis etter 15-30 minutter. Arbeid alltid diagonalt på fugeretningen. Vask av svampen med jevne mellomrom og bruk to bøtter vann; en for å vaske overskytende fugemasse fra svampen og den andre med rent vann for å skylle svampen. Dette kan også gjøres maskinelt. Sluttbearbeiding kan også utføres når produktet delvis er herdet, etter 50-60 minutter med en fuktig Scotch-Brite® svamp eller maskinelt med en grovfibret pusseskive av Scotch-Brite® typen. Hvis det vaskes for tidlig (mens fugemassen fortsatt er for flytende) kan fugene bli delvis tømt for fugemasse og det kan bli store fargeforskjeller. Når Ultracolor Plus påføres ved ekstremt høye temperaturer eller i sterk vind, anbefales det å etterfukte fugene etter noen timer. Tilførsel av fuktighet til Ultracolor Plus i herdefasen vil alltid bidra til bedre sluttegenskaper. Sluttrengjøring for å fjerne et mulig pulverslør av Ultracolor Plus fra overflaten kan utføres med en tørr, ren klut. Hvis overflaten etter sluttrengjøringen fortsatt er tilsølt med Ultracolor Plus på grunn av dårlig utført arbeid, kan det brukes et syrebasert rensemiddel (for eksempel Keranet) men ikke før fugemassen har herdet i 24 timer – følg instruksjonene nøye. Bruk Keranet bare på fliser som er syrebestandige og aldri på marmor eller kalkstein.

GANGBAR
Gulv kan utsettes for lett fottrafikk etter ca. 3 timer.

BRUKSKLAR
Overflater er klare for bruk etter ca. 24 timer. Basseng kan fylles opp 48 timer etter fuging. edskaper og blandekar kan vaskes med vann mens Ultracolor Plus fortsatt er fersk.

FORBRUK
Forbruket av Ultracolor Plus varierer avhengig av fugebredden og flisenes dimensjoner. Noen forbrukseksempler i kg/m² er vist i tabellen.

EMBALLASJE
20 kg sekker og 4 x 5 kg Alupack-poser avhengig av farge.

FARGER
Ultracolor Plus leveres i 34 farger fra MAPEIs fargeserie (se fargeprøver).

LAGRING
Ultracolor Plus kan lagres i 12 måneder i papirsekk og 24 måneder i Alupack under tørre forhold i uåpnet originalemballasje. Herdetiden kan forsinkes over tid, men sluttegenskapene endres ikke. Produktet er i samsvar med kravene i Annex XVII i Forordning (EC) 1907/2006 (REACH), Art. 47.

SIKKERHETSINSTRUKSJONER FOR KLARGJØRING OG BRUK
For instruksjon vedrørende sikker håndtering av våre produkter, vennligst se siste utgave av sikkerhetsdatablad på vår nettside www.mapei.no MERK De tekniske anbefalinger og detaljer som fremkommer i denne produktbeskrivelse representerer vår nåværende kunnskap og erfaring om produktet. All ovenstående informasjon må likevel bli betraktet som retningsgivende og gjenstand for vurdering. Enhver som benytter produktet må på for-hånd forsikre seg om at produktet er egnet for tilsiktet anvendelse. Brukeren står selv ansvarlig dersom produktet blir benyttet til andre formål enn anbefalt, eller ved feilaktig utførelse.

Vekt pr. enhet 5.0 kg
Produktlengde 0.0 mm
Produktbredde 0.0 mm
Produkt tykkelse 0.0 mm
Pakkelengde 0.0 mm
Pakkehøyde 0.0 mm