Til innholdet
Til toppen

-Ultramastic III 12Kg

202010102
Prisjakt
pr stk
Butikk symbol
Varen er på lager i 1 av 14 butikker.
Se beholdning og velg Klikk&Hent
for å plukke opp bestillingen i din nærmeste butikk.
Gratis opphenting i butikk
Legg i handlevogn

  • Hent i butikk
  • 30 dagers returrett
Fuktbestandig, ferdig blandet pasta lim til setting av keramisk flis på vegg og gulv. Kan ikke brukes i dusjsonen.

Beskrivelse

KLASSIFISERT I SAMSVAR MED EN 12004 Ultramastic III er et forbedret (2) dispersjonslim (D), uten sigtendens (T) og med forlenget åpentid (E), som spesifisert for klasse D2TE. Ultramastic III er CE-merket, som angitt i ITT sertifikat Nr. 25040266/Gi (TUM) utstedt av Technische Universität München laboratoriet (Tyskland).

BRUKSOMRÅDE
Liming av alle typer keramisk flis og mosaikk på vegger, gulv og takplater innendørs. • Liming av alle typer keramisk flis og mosaikk på vegg utendørs. • Liming av isolasjonsplater, lyddempende paneler og gassbetongblokker på alle underlag som vanligvis brukes i bygninger. Spesielt egnet til fleksible og ikke-metalliske underlag som kan deformeres. Eksempler på bruk Flissetting på: • Vegger og gulv i bad og dusj. • Underlag av tre (forutsatt at de er fuktstabile f.eks. vannfast kryssfiner). • Sementbasert puss og -påstøp. • Betongvegger, prefabrikerte eller plasstøpte. • Gipsbasert puss. • Gipsplater. • Malte veggflater (forutsatt stabil maling og absorberende fliser). • Eksisterende keramiske fliser (forutsatt at en av overflatene er absorberende). Og for liming av: • Store fliser på gulv og vegg. • Isolerende materialer på puss. • Keramiske fliser på gulv med gulvvarme.

TEKNISKE OPPLYSNINGER
Ultramastic III er et nyutviklet lim i vanndispersjon, basert på spesielle akryl polymerer og utvalgte graderte mineraler og additiver. Ultramastic III leveres som en hvit pasta, som er lett å trekke ut og ferdig til bruk. Åpentiden er 30 minutter (ved +23°C og 50% R.F) noe som gjør det mulig å montere flisene på en sikker og pålitelig måte. Limet kleber straks, uten at flisene siger i forhold til underlaget p.g.a. Ultramastic IIIs utmerket tiksotropiske egenskaper. Ultramastic III herder når vannet fordamper. Når limet er herdet er det meget fleksibelt, har utmerket heftfasthet og kan motstå vibrasjoner og deformasjoner i underlaget. Ultramastic III virker best når det er totalt utherdet. Det er derfor nødvendig å vente til limet er gjennomherdet før bruk, enten i baderom, dusj eller utendørs. For bruk utendørs må veggene beskyttes tilstrekkelig mot regn, før og etter montering. Temperaturbestandigheten er utmerket opp til +90°C.

ANBEFALINGER
Ultramastic III anbefales ikke for setting av fliser på arealer som er konstant utsatt for vann (svømmebasseng, fontener) eller på underlag som er utsatt for stigende fukt. Bruk ikke Ultramastic III: • til montering av ikke-absorberende fliser på ikke-absorberende underlag; • på metallunderlag eller treunderlag som ikke er fuktstabile; • på underlag som ikke er tilstrekkelig tørre eller på underlag utsatt for konstant fuktighet; • til setting av naturstein, spesielt lys kalkstein (f.eks. Carrara marmor). Unngå montering ved lav temperatur eller i fuktig vær.

BRUKSANVISNING
Forbehandling Ultramastic III kan påføres alle underlag som er faste og fri for olje, fett, voks og løse materialer. Sementbaserte underlag må være tørre (som en regel; en ukes herding pr. cm tykkelse) og ikke være utsatt for stigende fuktighet. Ultramastic III kan brukes på gips eller lignende underlag uten bruk av primer så lenge gipsen er hel og tørr. Ultramastic III kan brukes til montering av absorberende keramiske fliser på vegger malt med emaljelakk, vannbasert maling eller limfarge så lenge malingen er gjennomherdet, har hel overflate og er grundig rengjort. Påføring Ultramastic III påføres underlaget med tannsparkel. Valget av sparkel avhenger av jevnheten til underlaget, flisformatet og baksiden på flisene. Limet må dekke minst 60% av flisen for montering innendørs, mens for utendørs montering er det nødvendig med 100% limdekning. • For mosaikkfliser opp til 5x5 cm, bruk MAPEI sparkel nr. 4 (forbruk 1,5 kg/m²). • For normale keramiske fliser, bruk MAPEI sparkel nr. 5 (forbruk 2,5 kg/m²). • For ujevne underlag eller fliser med høye riller på baksiden, bruk MAPEI sparkel nr. 6 (forbruk 4 kg/m²). Åpentiden for Ultramastic III er på 30 minutter ved normal temperatur og fuktighet. Limet påføres og flisene legges innenfor åpentiden. Dersom skinn dannes på overflaten må det utlagte arealet trekkes ut på nytt. Bruk ikke Ultramastic III ved temperaturer lavere enn +5°C. Bruk ikke Ultramastic III utendørs i kaldt vær uten å være sikker på at limet vil tørke innen noen få dager og aldri dersom det er ventet frost. Setting av fliser Det er ikke nødvendig å fukte flisene før de settes. Dersom flisene er spesielt støvete kan de likevel dyppes i vann. Flisene settes med et godt trykk for å sikre god kontakt med limet. Etter at flisene er satt på plass vil de ikke sige. Flisene kan etterjusteres innen 40-45 minutter. Fliser som er montert med Ultramastic III skal ikke vaskes mer enn for å fjerne overflødig lim innen limet er helt utørket (ca. 7 døgn etter montering). Liming av isolasjonsmaterialer Påfør Ultramastic III med tannsparkel eller trekantskje. Limet kan påføres punktvis eller på hele underlaget with a notched trowel or pointing trowel. Press materialet fast på plass innenfor åpentiden til limet.

FUGING
Fugemasser som anbefales er Keracolor FF eller GG, avhengig av fugebredden eller Ultracolor Plus (se eget fargekart). Dersom det er ønskelig med god kjemikaliebestandighet bruk Kerapoxy, en to-komponent syrebestandig epoxy fugemasse. For ekspansjonsfuger og bevegelsesfuger, bruk Mapesil AC eller Mapesil LM, en-komponent silikon fugemasser, eller Mapeflex AC4, en-komponent akryl fugemasse. I alle tilfeller må størrelsen på fugene planlegges i henhold til type fugemasse og graden av fleksibilitet som er ønskelig.

BRUKSKLART
Overflater og gulv er klare til bruk etter ca. 7 døgn, avhengig av underlagets absorberende evne, omgivelsestemperatur og R.F. Rengjøring Ultramastic III kan vaskes av overflater med en våt svamp så lenge limet er vått. Verktøy og hender kan rengjøres med vann før limet herder. Etter herding kan limet fjernes med bensen, aceton, rødsprit eller Pulicol 2000, eller fjernes mekanisk.

FORBRUK
Liming av keramisk flis Mosaikk fliser Fliser 15x15 cm på 2,5 kg/m² vanlig murpuss (sparkel nr 5). Fliser 15x15 cm på gipsflater 1,8 kg/m² eller glatte underlag (sparkel nr 4). Fliser 15x15 cm til 20x20 cm 3,5 til 4 kg/m² (sparkel nr 5 eller nr. 6). Liming av isolasjonsmaterialer Punktliming av skummaterialer 0,5 til 0,8 kg/ m². Liming av gassbetongblokker, etc. 1,5 kg/m². Heldekkende liming på ujevne underlag 2,5 kg/m².

EMBALLASJE
Ultramastic III leveres i 16, 12, 5 og 1 kg plastbøtter.

LAGRING
Produktet er holdbart i 24 måneder, lagret frostfritt i uåpnet originalemballasje. Må beskyttes mot frost.

VERNETILTAK
Ultramastic III er ikke ansett som helsefarlig i henhold til gjeldende regelverk. Det anbefales imidlertid at man bruker hansker og vernebriller ved håndtering av produktet. For mer utfyllende informasjon vedrørende sikker håndtering av våre produkter, vennligst se vår siste utgave av Sikkerhetsdatablad for produktene. PRODUKT FOR PROFESSJONELT BRUK.

MERK
De tekniske anbefalinger og detaljer som fremkommer i denne produktbeskrivelse representerer vår nåværende kunnskap og erfaring om produktet. All ovenstående informasjon må likevel bli betraktet som retningsgivende og gjenstand for vurdering. Enhver som benytter produktet må på forhånd forsikre seg om at produktet er egnet for tilsiktet anvendelse. Brukeren står selv ansvarlig dersom produktet blir benyttet til andre formål enn anbefalt, eller ved feilaktig utførelse. Vennligst referer til siste oppdaterte versjon av teknisk datablad som finnes tilgjengelig på vår webside www.mapei.no

Vekt pr. enhet 12.0 kg
Produktlengde 0.0 mm
Produktbredde 0.0 mm
Produkt tykkelse 0.0 mm
Pakkelengde 0.0 mm
Pakkehøyde 0.0 mm